Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 10.10.2020., 15:07   #10642
Trbonja
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor estugarda Pregled postova
Što mislite o uparivanju Marantza 2238B i Focal Chorus 706v?
Ima tko iskustva s tako nečim? kakav rezultat mogu očekivati?
Pretpostavimo da je 42 godine stari Marantz akustično u stanju novog.

Focali 706v su mi prehladni na svim pojačalima na kojima sam probao (Marantz PM7001KI, PM68, Sony TA-F570ES, AV Yamaha RX-V481, NAD326BEE i neki Rotel zaboravih model). Varirao sam izvore i kablove. Nije do toga. Od razine prehladni, do razine neslušljivo prehladni. Ali imaju nešto što mi se sviđa; dinamika i nešto što ne mogu baš objasniti. Valjda soundstage i detalji.

Osim što oduvijek hoću vintage Marantza, imam feeling da bi Focali mogli jako dobro sjesti na Marantzov topli, meki zvuk. Ali brine me njihova osjetljivost u odnosu na relativno malu snagu pojačala, i pitam se hoće li uopće moći proizvesti pošten low end, i s kakvim detaljima.
Glasno slušanje uopće nije bitno. Mora zvučati super kad je tiho.

Zna li netko, jel ima neki pouzdan majstor za Marantze kod nas, koji možda i prodaje?
Ako je Marantz topao zvukom, još toplih i tamnih pojačala su Rega, Advance Paris, Musical Fidelity (čuo sam za da je Yamaha toplija, ali nisam slušao). Dalje, zvuk možeš zatopliti još Van Den Hul ili Supra kabelima. Možeš eksperimentirati i sa strujnim kabelima. Najjeftiniji je Suprin strujaš od cca. 500 kuna 1.5m. Gumena podloga za veš mašinu od 60 kuna (Bauhaus, Pevec) isto omekšava zvuk i čini ga prirodnijim (ne zajebavam, i sam ju koristim).
Ako sve to spičiš, valjda će zvuk konačno biti onakvim kakvog ga želiš.
Trbonja je offline   Reply With Quote