@Roy
Što se mobitela tiče, zakon nije rastengut, skoro svaki mobitel ima radio tuner, ugasi wifi, izvadi SIM i zaštekaj slušalice....hvata radio signal.
Piydarija je kaj su uspjeli u zakon ubaciti (mislim da 2018.) uređaje koji primaju prijenosni signal a tu se u korist HRT-a tumači i internet (po meni to nije jasno definirano i trebalo bi ići u korist optuženoga). Sukladno tome, HRT gura da tu spadaju svi uređaji koji mogu "na internet" i reproducirati sliku i/ili zvuk (audiovizualni program). Ovo bi ja riješil referendumom, ali onda postoji velika šansa da pretplata službeno postane porez. (pa opet referendum

)
Za mobitel/smartphone pretplatu plaća vlasnik, a ne korisnik...sretno im dokazivanje vlasništva uređaja, vlasnik SIM kartice/usluge i uređaja nije isto.
@pci_e3x
Dokaz o drugom boravištu i ako nitko drugi nije prijavljen na tvom starom boravištu je dovoljan za prekid pretplate, jer više nisi član kućanstva. Vjerujem da u suprotnom samo prebace pretplatu na isti uređaj s tebe na drugog ukućana.
Nekakva suma svih poznatih slučajeva suđenja s HRT-om je da jači odvjetnici (u prijevodu pare) dobivaju a pokolebljivi gube spor.
Nemam iskustva s odjavom pretplate, ali imam s kontrolorima, nakon prvog momenta "agresivnog stava", u drugom se, nakon citiranja nekoliko članaka zakona o HRT-u i Ustava RH "primire". Moja izjava je da nemam internet, niti sam vlasnik mobitela kojeg posjedujem, a autoradio je neispravan, nakon čega me niti jedan kontrol (od dva

) nije tražio ulazak u kuću.