Tema: Bluetooth
View Single Post
Staro 23.01.2006., 13:06   #24
Američanac
Premium

Američanac's Avatar

Datum registracije: May 2003
Najpotcjenjeniji uređaj

Ja ga koristim za masu stvari i stvarno sam se rastužio kad vidim da se isti povezuje sa mobitelima a ne na informatičkom polju.

Koristim ga za povremene LAN konekcije (oko 11MB ekvivalentna B klasi wirelessa), sinhronizaciju, gateway za audio na komp slušalicama, printanje... Micronetovi drajveri imaju i svoj FTP!

Sama sigurnost je neprikosnovena, domet je do 100 metara no ako je pravilno pozicioniran, tih 100 metara se pretvara u radius od 100 metara. Ide i kroz debele zidove do nekih 30-40. Ima modula koji bacaju i dalje ali ih se mora posebno naručit iz Njemačke. Svaki put kada sam radio radio sam sa integriranim antenama i nisam išao za tim da ga pojačavam jer mi nije bilo potrebno. Bilo bi interesantno saznati koliki je max domet sa nekim pojačalom koje je usmjereno.

Prilikom provjere osciloskopom signal je toliko nezamjetan da je fantastičan pri "skrivanju" signala a ipak funkcionira.

Rad sa njim je lagan, portabilan je i sve u svemu i prema mojim iskustvima kvalitetniji od bilo kojeg bežičnog načina prijenosa podataka.

Problem je samo što je 100 metara malo ako se ne radi o poslovnoj lokaciji.

Eto! Bolje?

Trenutni hobi:
Klub IO
Američanac je offline   Reply With Quote