Citiraj:
Autor c-shadow
Di su QEMM i Stacker? 
|
Citiraj:
Autor Nikky
Bravo kolega, odlično pitanje.
Blaženi, pametni qemm a ne da se hebeš sa dva mutava mem menađera / drajvera.
|
Hmm, moram priznati da mi QEMM nije poznat. Čak ni u ono vrijeme, komp je uvijek bio ovako konfiguriran

U stvari istina je još gora - moj "pravi" 486 onda u ono vrijeme je imao nered od Autoexec.bat/Config.sys, sad kad gledam natrag pravo je čudo da je sve to uopće radilo
Volio bih reći da sam softveraš i da mi takve stvari leže u malom prstu, ali gore-navedena konfiguracija rezultat je dugotrajnog istraživanja kojeg sam napravio prije nekih 3, 4 godine, i to kad sam radio na onom drugom 486, 66MHz kojeg sam ranije spomenuo. Sve DOS mašine nakon toga su koristile isti model config.sys/autoexec.bat, sa jedinim iznimkama u odnosu na sound & eventualno CD-ROM drivere. Bilo je i manjih korekcija na području miša, ali ništa značajnog...
Citiraj:
Autor Velikus
e da, sraz?
pokusavam se sjetiti jer mi fali jos toga...
imam negdje popisanu kolekciju na catridge-ima
ona dva majmuna koji se preko zgrada gadjaju bananama
winter i summer olympics 
|
Nažalost nemam sraz ... iako sam poprilično siguran da sam ga jednom prilikom imao, nekad davno.
Nego, vezano uz 486 danas sam ga opet rastavio. Misleći da ih više nemam, naručio sam par 40x40 ventova, u namjeri da mu osiguram aktivno hlađenje. Međutim, kako sam jučer spremao stvari, našao sam jedan potpuno nov u kutijici, te sam ga naravno odmah montirao u mašinu. Kao i uvijek, bilo je malo problema jer su rupice za montažu bile premale pa sam ih proširio sa bušilicom ali i to je riješeno. Struju sam "posudio" iz HDDa pomoću molex adaptera, i naravno sve testirao - radi OK!
Znam da ima onih koji budu pitali "čemu, 486 ionako ne grije previše..." ali pravo pitanje je zašto ne. Riječ je o starom procesoru i matičnoj, pa ako postoji način da mu malo olakšam disanje ne vidim razlog zašto ne bih to i napravio

A kako je odmah uz procesor i jedan mosfet (također sa malim hladnjakom), nešto od tog zraka bude išlo i na njega, zbog čega sam i pazio da orijentacija CPU coolera bude horizontalna, a ne vertikalna.