View Single Post
Staro 07.03.2003., 20:56   #22
dubby
Premium

dubby's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
E dobro, sad je rasprava otišla u vražju mater. Čija kartica je brža i ko ima većeg iskreno me nije briga. To kaj tvoj Manli dolazi kao 250-250 ne znači da je brži. Ja svoju vrtim na 285/265 i nije bitno kaj je originalno došla kao 250/230. A ak ti slučajno svoju vrtiš na 286/266 i više, e onda je brža i bravo ti.

Al u svakom slučaju vjerujem više firmi koja radi i za sam Ati kartice koje se posle prodaju kao ORIGINALNE ATI nego Manliju koji je valjda najšugavija firma koja se bavi elektronikom a da se može nabaviti na ovim prostorima. Nije da je Sapphire nekaj bajno, al je barem neki brand za razliku od Manlija.

Primjer kakva je Manli firma: kupih u Vemilu adapter za Tualatina i naravno da je Manlijev. Gledam kutiju na kojoj ima ravno 10 riječi i ne vjerujem kaj piše. Daklem citiram: "Tulatin Upgrade Adapter... Supperts FC-PGA2 CPU"!!! Da, pravopisne greške nisu moje nego njihove! Prebrojao sam, na 4 mjesta piše Tulatin, a na samo jednom Tualatin. Supperts neću ni komentirati. Moram priznati da sam šokiran kaj to opće radi, a dokle će ne znam.

Kaj se tiče otpada, core i na tvojoj i mojoj je isti, razlika je u memoriji i ostalome (ako je ima)... A budući da je memorija na Sapphire 9100 od 4ns, to znači da joj je nazivna brzina 250 MHz bez obzira kaj ju tvornički furaju na samo 230 MHz.

A 9000PRO nisam uzeo jer je SKUPLJA, a ima okljaštrenu jezgru i po brzini je tu negde, tj. NIJE BRŽA! Obratiti pozornost na SKUPLJA, OKLJAŠTRENA i NIJE BRŽA!!

Za anisotropic 16x ne znam, znam da ga koriste 9700 il 9800 kaj ti ja znam, al me za to iskreno zab... nije briga.