View Single Post
Staro 01.10.2020., 17:13   #2046
Trekkie4
Guest

OK, evo i 486 je gotov...

Izgleda sasvim OK, uspio sam čak i riješiti onaj 3.5" otvor sa prednje strane, ali više o tome na kraju... Najprije nekoliko fotki Windows-a 3.11 i DOS igrica koje nisam imao prilike testirati/pokazati na 386-ici

Win 3.11, Audio Excel zvučna (i softver)

Aladdin, igra koja koristi dosta memorije i zahtjeva 486 za bolje performanse

Jedan od najpoznatijih zečeva ... barem kad su u pitanju DOS igrice Igra je u potpunosti neigriva na 386

Jungle Strike, još jedna igra koju sam igrao kao klinac i (ako se ne varam) riješio je nekoliko puta...

Ovo je stvarno flashback iz prošlosti... I da - igrao sam na TVu, uz Ivanu Plechinger davne 1996. godine.

Pipe Mania ... jednostavna ali zabavna igrica iz (čini se) Lucas-ove radionice!

I još jedna igra koja se igrala u ono vrijeme, iako mislim da ovu nisam nikada riješio.

Commander Keen, koji ne samo da se igrao već je bio i završen nekoliko puta

Heretic (baš poput Doom-a), radi savršeno na ovom DX2, i čine savršen par.

Bumpy's Arcade Fantasy, blesava igra koja se našla na popisu "iz prošlosti", iako nema neku veliku vrijednost.

Želio sam ovdje još staviti i ROTT (Rise of the Triad), imam tu igru na CDu ali mi se jednostavno nije dalo je instalirati, i dokumentirati ... možda nekom drugom prilikom. 386-ica ovdje definitivno nema što tražiti, ova igra je čak (ako se ne varam) bila napravljena za prve Pentium mašine, iako pouzdano znam da radi na 486-ici DX2, igrao sam je u ono vrijeme na mojem DX2 66.

Nego, vezano uz onaj 3.5" otvor na 486-ici. Kolega @Roy je bio toliko ljubazan da mi je dao praznu ispunu za kućište, koja se nažalost pokazala prevelikom za ovaj model kućišta. Pa sam napravio malu modifikaciju, uzeo sam Pentium 166 (ili možda 133?) koji koristi isti case i u njega stavio par identičnih Samsung floppy pogona, te upotrijebio njegovu pločicu za ovaj case od 486. Izgleda pristojno i sasvim OK, a ono najbitnije je to da oba floppy pogona rade i u funkciji su - što ne bi bio slučaj da sam stavio treći disketni pogon u 486, i služio bi samo kao dekoracija što nije dovoljno dobro za moje standarde.
  Reply With Quote