View Single Post
Staro 28.09.2020., 20:47   #1897
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Baš pogledao, i ovo mi je zanimljivo:

Is Ampere a Gaming Architecture?

Doslovce kao što sam napisao ranije:

Citiraj:
Autor Manuel Calavera
Kao da su okrenili uloge, sad nvidia compute gpu trpa gamerima (otkako su tensor cores sa Volte spustili na gaming turing modele), a AMD obrnuto - prije su zbog financijskih neprilika imali samo jednu GCN arhitekturu koja je bila dobra za computing i OK za gaming (ali neefikasna), a sada će imati gamersku arhitekturu RDNA i computing arhitekturu - CDNA

Vjerojatno se radi o tome da je nvidia ocijenila da može biti dominantna i na ovaj način, a da manje ulažu
Ukratko, right on point... Udugo - enViđa pretpostavila da konkurencija nece napraviti velik pomak jos ove godine pa je odlucila pogodovati compute trzistu umjesto svojoj najcjenjenijoj publici - gejmerima.
Sve to lijepo upakirala u jedan krasan paper launch te iznenadjujuce niskom cijenom u odnosu na last gen, uzrokovala hype "enviđenih" razmjera. Isplaniranom ogranicenom kolicinom su mogucu krivnju
i bijes istih tih gejmera koji nisu uspjeli naruciti sebi grafu, prebacila na AIB-e i natjerala ih da dignu cijene a time i svoju (envidijinu) marzu... No postoji sansa da su se precjenili i time dali AMD-u
dobru sansu da osvoji jedna dodatni dio trzista. Samo moje informirano razmisljanje na glas

Citiraj:
Autor vex Pregled postova
Tako je. Ljudi kupe aute od 100 000 eura koji rade sranja u prvoj godini proizvodnje, a ovdje se većina čudi i krsti kako je to moguće na komadu hardvera od soma eura ( vidi se da je ovdje većina klinaca )
, a sto tek reci za one koji kupe "karanpanu" od 5-6-7k € pa ocekuju savrseno vozilo bez ikakvog uloga sljedecih 10+ godina