View Single Post
Staro 26.09.2020., 21:15   #41867
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Prije nekoliko dana su mi stigle ove nabe. Uzeo sam ih preko Aliexpressa i došle su nakon 40 dana bez carine.

Već otprije imam par ZTTO stvari: gripove i daljinski za dropper koji je najbolji daljinski kojeg sam ima prilike koristiti do sad. Bolji je od Specializeda, Giantoviog, OneUp, Fox i sl modela.

Moram pohvaliti prodavača jer promptno odgovara na upite i izračuna mi je dužinu žbica temeljem ERD-a felge.

Planiram ih složit s Newmen SL A30 felgama koristeći Sapim Laser žbice.

Same nabe su kopije DT Swiss 240s modela, gotovo sve je isto te koriste 54z star ratchet, koriste iste end capse kao DT i međusobno su kompatibilne što se tiče dijelova.

ZTTO navodi da je tijelo nabe izrađeno od 6082 aluminija dok je osovina od očvrsnute 7075 legure.

Brtva je izvedena kroz žlijebnu brtvu na isti način kao i na 240s.

Izrada nabi se čini dosta dobra, moje su Boost verzija i dolaze u samo jednoj varijanti: Centerlock i straight pull 28 rupa dok ne boost varijanta dolazi sa 6 bolt prihvatom.

Prednja naba teži 139gr, dok zadnja ima 239gr, ukupno 378gr.

Cijeli set košta 98 dolara s poštarinom što je vrlo povoljno uzimajući u obzir da samo ratchet ili freehub od DT Swissa koštaju po 500kn.

Cijeli set kotača s Newmen felgama, ovim nabama i Laser žbicama me izašao nešto manje od 2000kn (cca 250€) i teži oko 1700gr.

Usporedbe radi: usporedivi Newmen ili DT kotači koštaju oko 600-700 eura.

Link na nabe:
https://www.aliexpress.com/item/4001...77bf4c4dl6P62x

Slike: