View Single Post
Staro 25.09.2020., 20:23   #1
shamtam
Registered User

shamtam's Avatar

Datum registracije: Jun 2019
Question HT/Bnet telefonija

Opet ja
Mislim da mi je ovo zadnja nedoumica - u stanu postoje žice od HT-ove telefonske linije. Njih ću ostaviti i staviti novu telefonsku utičnicu u zidu, a same žice pretpostavljam da dolaze negdje iz hodnika zgrade.

However, kako trenutno trošim Bnet (bez telefona doduše), zanima me kako funkcionira njihova telefonija - jel se treba tražiti neki IP telefon kojeg ću spojiti sa LAN kablom u modem? Ili?

Ideja mi je složiti sve da imam future-proof, pa ako budem nekada prešao na HT da imam instalaciju i za to.

Pa je plan zato dovesti HT žice u TK ormarić, i od tamo provesti te žice na dva mjesta u stanu gdje će u nekoj budućnosti biti jedan ili dva telefonska uređaja. Tako da će u zidu zapravo biti dva kabla i dvije modularne utičnice - jedna klasična telefonska (rj11?) i druga mrežna (rj45).

Isto tako, na ista ta mjesta bih proveo i LAN kabl koji bi bio za telefon dok sam na Bnetu.

Ima li to smisla, drži vodu?

Htio bih ostaviti HT žice jer, koliko mi je poznato, one rade i kada nestane struje (ako je telefonski aparat neki obični), dok za Bnet nisam siguran jel radi telefon ako modem ne radi (rekao bih - ne).

Jel uopće moguće imati 2 telefonska uređaja u takvom setupu ili će biti samo jedan?
shamtam je offline   Reply With Quote