View Single Post
Staro 24.09.2020., 19:32   #1766
Brko
Protupožarac
Moj komp
 
Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Tamo gdje sunce vječno sja
Postovi: 22,222
Nakon najvećeg hype-a ikada u povijesti lansiranja nekog komada hardvera i 7 dana nakon lansiranja najjačeg naoružanja iz zelenog tabora, donosim neke SVOJE zaključke koji se neće i ne moraju svidjeti drugima (za što imam, da prostite, vrlo visoko izraženu bol u spolnom organu).

Prvo samo da priznam da mi je Kožnati rekao sve što sam htio čuti, ali isto tako, ostalo je samo na tome, čuo sam što sam želio čuti. Ono što sam želio vidjeti, nisam vidio. Kako to?

Rezime (govorim čisto za gaming, da se neko ne krene vaditi na Lewisa i još 3 lika na Balkanu koji će ih koristiti za poso ili bilo kaj drugo osim za Fall Guys i CoD-ove):

- Samsung 8nm node je drek (nema smisla objašnjavati, sve je jasno)
- RTX 3080 nije ni blizu onih 2x2080, nego 40% u overall gaming scenariju (nije to malo, ali daaaaleko od onog obećanog), točno onoliko koliko je bruteforceano tj nagurano u čip dodataka u odnosu na generaciju prije
- RTX 3090 je izreklamirana kao GAMING kartica (no to ne sprečava ratnike da pričaju o "it was not meant for gaming") za 8K, a onda na kraju dan prije laucha objašnjena da je 10-15% bolja od RTX 3080 u gaming scenariju (onom jelte za koji je namjenjena)
- RTX 3070 bude 2080 Super rang, a 3070 Ti trading blows sa 2080 Ti (ako pogledamo aktualne matematike)
- Ampere je skoro pa prdac u fenjer, izgleda kao Turing na steroidima
- da je Ampere čip odrađen na 7nm TSMC, jedini dobitak bi bio na potrošnji, a ostalo bi bilo isto
- neki AiB modeli su ispali kriminalno loši (i to neki od kojih sam se najmanje nadao )
- fijasko sa CTD pizdarijama gdje jedan MSI poziva korisnike da skinu MSI afterburner i ručno DOWNCLOCKaju kartice za 50-100 MHz (što mi se čini da i nije baš samo do drivera)

To je onak to, kaj sam malo ovako ko Vuk Karadžić "karao redom i beležio kredom" zadnjih 7 dana. Osobno, da sam onaj dan uzeo MSI Trio kad sam je mogao, mislim da bi nakon ovog svega danas nabrojanog imao upalu moždane ovojnice od muke, pa bi mi se i oni problemi sa prokletim Radeonom iz 2009 činili kao dječji vrtić, zbog kojih sam tada rekao "nikad više Radeonke u moj komp neće". Jezik pregriz'o.
Od OVOG Ampera odustajem, parastos održah, barem za ovaj što sam vidio u inkarnaciji RTX 3080. Eventualno neki 3080 Super koji će Kožnati sigurno baciti van na tržište uskoro, no otom-potom.

Bijah cocked, locked and ready to fire, a sad sam na 0 stupnjeva Kelvinovih glede ovoga. I nadasve razočaran jer sam mislio da će nakon Turinga napraviti neki ozbiljan step forward. TechPowerUp više ne smatram poštenim i objektivnim sajtom jer se vidi kako se pazi na sponzore. Samo Stevani iz Australije i Amerike dolaze u obzir. I kako US-based Stevan kaže "AMD, ball is in your park now". Babo Su, napravi neki qrac, imaš loptu na 11 metara, a na golu stoji lik sa slomljenom nogom i bez jedne ruke.

Naravno, neka vas ne obeshrabri moj post, ko misli neka kupi, daleko od toga da neće napraviti upgrade. Jednostavno ja NE ŽELIM takav upgrade, a najmanje je stvar do novaca.


Za kraj, najviše me žalosti to što zbog ovoga je netko htio zaposlenike trgovina upucati, želio im nesreću u životu, govorio da im dabogda se djeca rađala nezdrava... uglavnom takve gadosti nisam pročitao čak ni kad se sukobljavaju navijačke skupine po internetovima (barem koliko sam pratio nekad).

Kožnati je BOG marketinga. Jebomepas ako nebi kod njega u školu išao. Uvaljao bi eskimima frižidere, a arapima pijesak nakon njegovog kursa

Rant OFF

Brko je offline   Reply With Quote