View Single Post
Staro 07.03.2003., 14:52   #20
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by dubby
Ok, daklem, da se ne vrtimo u krug, dajte mi molim vas recite di ima originlni Ati 8500 (ili eventualno LE) sa dva RAMDAC-a za 750-800 kuna? Mislim, ak ima, ja ga odma idem kupiti, a 9100 baciti u smeće. Prek oglasnika mi se ne uzimaju baš rabljene/razvaljene stvari.

Nažalost, kolko ja vidim, za tu cijenu ima samo Manli smeće u Vemilu za 760 ćuna i to LE model. Dal ima dva RAMDAC-a ne znam. I kad sam morao izabrati između Manli 8500LE smeća (250/250) i Sapphire 9100 (250/230), ja sam uzeo Sapphire. Kaj to nije logično? I nekak pretpostavljam da je kvaliteta slike ipak bolja na Sapphire karticama nego na kineskom smeću, čisto možda radi činjenice da je Sapphire jedini kolko ja znam proizvođač koji zapravo radi i za Ati (build by Ati kartice, a ne samo powered by Ati). Valjda i to nekaj znači (iako je moja samo powered by Ati).

Daklem, ak netko zna za skladište starih Ati 8500 (275/275) za jeftine novce, nek mi prišapne.

9000Pro možda nije sporiji, al nije ni brži, a definitivno je skuplji. I ne znam detalje o Anisotropic filetringu za 9100, al nekak pretpostavljam da ak je ponuđena opcija u Catalyst driverima za 9100, valjda onda i podržava?
Dakle da razjasnimo, originalnog 8500 već odavno nema nigde, al se može kupit prek oglasnika i ne mora biti razvaljen. No o njemu nisam ni govorio. 8500 le ćeš pak vrlo teško naći da ima dva ramdaca gotovo nemoguće ali ak su ti ta dva ramdaca tolko bitna onda si trebao uzet 9000 pro jer on ima 2x400 ramdac.
Dalje ova tvoja Saphirre kartica je isto sranje kao i Manli. Čak bi se usudio reći da je lošija. Ak još ne znaš sve se kartice proizvode u Kini tak da ti je to sve kinesko smeće
Dakle ti si uzeo Saphirre samo zbog imena kaj nije uvijek najpametnije.
I opet tvrdim onih 16 x af opcija u drajverima je čista šminka.
pinsla je offline   Reply With Quote