View Single Post
Staro 21.09.2020., 11:12   #15162
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Evo ovako kratki review jer trenutno nemam vrimena:

Slika je stvarno vrh, ima masu opcija podešavanja (picture styleovi, boje, faux hdr efekt, uspcaling... milijun mogućnosti da sad ne idem u širinu).

Zvuk je također odličan, inače sam za gledanje serija i filmova koristio vanjsko pojačalo i hdmi jer je na prijašnjoj tv-u bio loš ali ovdje je veoma dobar i ima dosta opcija za podesiti, leveling, night mode i sl.

Ambilight je super, ali na defaultnoj postavki je malo preagresivan pogotovo ako ima brzih izmjena tamnih i svijetlih scena, ali tome se da doskočiti s odabirom "comfort" opcije.

OS mi nije nešto, čak je na momente malo lagav i slab je izbor aplikacija, ali to mi je nebitno jer koristim Firestick 4K i streamam video preko Plexa. Super je stvar što sa daljincem od TV-a možeš kontrolirati FTV i obrnuto. Kad na FTV staviš Blokadu imaš YT bez oglasa, a 4K 60p HDR izgleda

Paljenje i gašenje je trenutačno.

Ne gledam TV program baš i ne koristimo OTA nego Bnet pa ne mogu komentirati kako radi s "običnim" TV signalom, ali ne vidim razloga da ne bude dobar.

Sam TV je dosta težak iako sam ga sam postavija i izvadija iz kutije, definitivno preporučam oprez jer je zbog težine i minimalne debljine ekrana zeznut za rukovanje.

Sve u svemu TV ima bolesno dobru sliku, nema onog ružnog ditheringa u crnim nijansama i sjenama kao na LCD-u, samo je jedan problemčić a to da za iskoristiti sve što pruža moraš imati odgovarajući source materijal. Na dosta "običnih" filmova sam primjerice primjetija da u tamnim scenama opet nije crno nego tamno sivo, nisam siguran da li je do materijala ili do postavki playera/FTV-a.