Citiraj:
Autor Shumar
Zmijo serija 4000 je vani nekoliko mjeseci, APU sa zen 3000 jezgrama.
Po meni se trebaju prebaciti na 5000, ovo sa APU koji koriste jezgre prošle generacije je smješno.
Poslano sa mog SM-A530F koristeći Tapatalk
|
Nhf ali upadas ko padobranac... Znam ja dobro da su APU-i vani jos od prvog dana kad su predstavljeni te isti dolaze sa aktualnim zen2 jezgrama (koje su u desktop Ryzenima 3000) a ne zen 3000 -do toga imamo jos koje stoljece

...
Citiraj:
Autor Manuel Calavera
Šta će ispravljat sad to na zadnjoj generaciji na socketu... Blesavo IMO, tek onda unose konfuziju
Snake - pa ako zen3 bude 4000 serija kao što bi trebao biti, zen4 i hoće biti 5000 serija ako nastave s naming shemom  (3000 serija cpu je zen2 jel)
|
Nisi me razumio kolega, ja se takodjer ne slazem sa ovom nomenklaturom, pogotovo otkad su poceli brljati sa APU-ima i pripadajucim jezgrama prosle/pretprosle generacije a nazivima trenutne itd... Samo kazem da nije nemoguc scenarij u kojem ce AMD nadolazece zen3 (Vermeer jezgre) nazvati Ryzen 5000 serijom umjesto 4000, samo da izbjegnu moguce neugodnosti na Kineskom trzistu... Kazem, meni bi osobno bilo draze da Ryzen 5000 ostave za zen4 jezgre, AM5, DDR5, Pci-e 5.0 i stotigajaznam v5