Pozdrav ekipa, Optima mi sjebala paricu nakon kvara koji se uklonio tek 14ti dan (problem bio kod njihove centrale). Imao 30/3 sad 10/0.5, a udaljen 1.2 km od centrale i bio sam skroz zadovoljan brzinom... Ne znam uopće bili se isplatilo prelazit kod drugog operatora ali sad je to u drugom planu.
Optika u mom mjestu neće tako brzo i odlučio sam preći na 4G. Kuća mi je na takvoj poziciji da imam optičku vidljivost prema solidnom repetitoru s balkona, ali sam na samoj granici što se tiče signala (ako je vjerovat cellmaperu)
Problem je u tome što živim u prizemlju kuće gdje je loš signal. Kad mjerim mobitelima s balkona Tele2 + P20 Lite uspijem ponekad uhvatit 50 Mbpsa ali većinom je to u rasponu od 20 do 40. A1 + Iphone X maksimalno sam uhvatio 80 Mbpsa.
Znam da ima puno faktora što se tiče brzine ali uvjeren sam da ću s antenama koje usmjerim prema repetitoru + kvalitetan router imat dosta dobre brzine, samo ne znam kod kojeg operatora to ću vidjeti naknadno. Bio bih prezadovoljan s 50/10. Ako ih sad ponekad dobim s mobitelima onda s dobrom opremom nebi trebao biti problem.
Budžet mi je 2000kn pa trebam preporuku vas znalaca što je najbolje kupiti, ne treba biti najskuplje samo neka bude best buy. Vidim što se tiče antena da se stalno preporučuju te Iskrine ako postoje još neke slobodno savjetujte.