View Single Post
Staro 09.09.2020., 10:45   #2141
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 5,291
Citiraj:
Autor Pentel33 Pregled postova
Eto ga opet.
Nedavno se isto netko isčuđavao cijenama mikrovalni, indukcijskih ploča i sl.. pa je krenula rasprava na 10 str. o mađarskoj ekonomiji.
Ako je jeftino naruči i gotovo, nemoj se puno pitati kako i šta, bezveze će se zaspamati tema.
Slobodno ne čitaj ako te ne zanima :*

Citiraj:
Autor Mihael Pregled postova
i jamstvo vrijedi iskljucivo u madarskoj. ali tako je i u Protisu pa dode na isto
Pa da i ja sam sa Hrvatskim trgovinama imao ne baš najbolja iskustva. Links mi je bio uvik super, ADM katastrofa, Mobis(jel on za nokiu bio?) katastrofa, Uzi i Futura top topova, ali doduse u IT-u nisu razlike u cijeni kao i bijela tehnika pa se ni ne isplati uzimat u mađara, dok bijelu tehniku, ako i crkne uzmem drugu za skoro isto para. Ali npr ni sa emezetom nisam bas bajan s reklamacijama, doguram do svog na kraju al ono, borba bude. Npr za luster mi nisu poslali dvi metalne sipkice u kutiji, jednostavno sam odustao, i kupio u peveca i sam izrezao po duljini.

Citiraj:
Autor Libertus Pregled postova
Nisam u branši pa više pogađam nego što imam iskustva, ali pretpostavljam da većina trgovaca u RH kupuje iste od ovlaštenog distributera i uglavnom ih nema na svom skladištu, ili ako ima, ima nekoliko komada. To znači da kupuju po redovnim cijenama, osim ako je aktivna neka akcija kod distributera.

ED možda ne kupuje od ovlaštenog distributera nego kupi veću količinu na skladište kada je akcija, ili kupuje na rasprodajama kada se mijenja model, viškove zaliha, kupuje zalihe propalih tvrtki, ili nešto slično, pa onda ima i nižu cijenu od ostalih, ali artikl ima dostupan dok ne proda zalihu i to je to.
Pa da i meni to zvuci kao neko logicno objasnjenje iako mi cudno da i naši nikad ništa na dobroj akciji ne uzmu
Svjestan sam naravno rizika uzimanja u ED, ali kupujuci u njih prihvacam rizik jer se nekad stvarno isplati jer razlika nije figurativna nego bas je ima. A ako crkne probat cu popravit u njih a ako ne uspije sta sad uzet cu novo
OuttaControl je offline   Reply With Quote