View Single Post
Staro 08.09.2020., 14:02   #455
Nick7
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2004
Dakle, prije par dana je dosao The Inkasator. Zvonio na portafon, i nisam ga pustio, kao i drugi susjedi u zgradu.
No dva dana kasnije, zvoni netko na vratima - a kako ocekujem kcer bas u to vrijeme da dodje doma, otvaram vrata. I gle - opet onaj The Inkasator. Pocne on meni da na listi nema mene da placam RTV pretplatu. Ja mu kazem da ne placam, i da izadje van, jer ne moze u moj stan. Naravno, predstavio se nije, pokazao identifikaciju nije, jedino 'Ja sam The Bog i Batina koji sprovodi zakone i naplacuje RTV pretplatu!', te kaze da je cuo muziku iz stana (istina, culo se), te da ce napraviti The Zapisnik.
Kazem mu da se makne i iz hodnika nase zgrade i izadje van, jer nema sto tu traziti u nasoj zgradi, na sto se oglusuje i ide do iduceg susjeda i zvoni. Oni mu isto zbunjeno otvaraju da tko je to? Ja im kazem, i oni ga isto istjeraju.
Na to on pocne da su ga pustili u zgradu - sto nazalost ispadne istina, jer susjeda u prizemlju ga je pustila, prepala se i potpisala da plati 480kn i kako to vec ide.

Pokusavam ga otjerati iz posjeda nase zgrade, sto mu kaze i nasa predstvanica stanara. On se i dalje neda, drvi svoje.
Ja zovem policiju i cekamo... oni samo napravili zapisnik, a The Inkasator otisao.
Ujedno mala digresija: meni kaze policajac da mi kao stanari ne mozemo nikoga otjerati iz naseg, privatnog, dvorista - vec nam treba sudski nalog za to?!

The Inkasator mi je standardno rekao da ce pokrenuti prekrsajni postupak.
Ja ocekujem prvo uplatnicu od 480kn, koju cu uredno ignorirati.
Nakon toga ide opomena, pa vjerojatno ce doci i poziv za prekrsajni sud.

E, sad... po standardnoj logici, zakonima i sl - na sudu je na njemu da dokaze da ja imam audivizualni prijamnik, a ne na meni da dokazujem da nemam.
On dokaz nikakav nema, a to sto je 'cuo muziku', mogao je cuti svasta. To nije dokaz posjedovanja audiovizualnog prijamnika.
Nadalje, na sudu postoji presumpcija nevinosti, te to ujedno sa nemogucnoscu dokaza da posjedujem prijamnik bi trebalo biti dosta da se presudi u moju korist.

To je sve naravno teorija, jer znamo kako nase sudstvo radi.

Dakle, pitanja:
1) Tko ima iskustva sa njima na sudu?
2) Po kom zakonu oni pokusavaju naplatiti tih 480kn, pretplatu za 6 mjeseci unazad? (znam da je u zakonu 1000kn prekrsaj za neplacanje, ali to je drugo)