07.09.2020., 21:11
|
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Autor c-shadow
Kopiraš s linux ext.... particije na NTFS?
Ako je tako, onda se nemoj čuditi sporosti i ogromnom zauzeću procesora.
Linux NTFS driver je koma, nema pomoći.
|
Tako je, loadam slike i videa s nekog vanjskog izvora, obradim i onda prebacim na NTFS particiju ili na mrežu. Ma imam u planu cijeli SSD reparticionirati tako da ostane samo Linux i EXT4 jer se ne vraćam na Windowse. Linux je možda dobio koju bitku, ali ne i rat.
Citiraj:
Autor c-shadow
To ti je komandnolinijski program, traži datoteke po disku, ali moraju biti indeksirane, to radi neki sistemski servis, a ručno potjeraš s "updatedb" kao povlašteni korisnik.
|
Potjeram updatedb i opet ne dobijem što treba nego lista milijune redaka, a ono što trebam ne vidim.
Citiraj:
Autor c-shadow
Nađi neki file manager koji ima search. Koji environment koristiš u Mintu, tamo bi trebalo biti nešto.
Imaš tih indexera tonu koji disk pretražuju i spremaju u bazu, ali ja sam davno odustao od tako nečega. Svaki je imao neku manu, zauzeće resursa, nestabilnost,...
|
Ima DC svoj search, ali nema indexiranje, zato se opet vraćam na FSearch. Što njemu zapravo nedostaje? Vrtimo se sad okolo, a ne znam razlog. Inače koristim Cinnamon, on je na modificiranom GNOME 2.
Citiraj:
Autor tomek@vz
KDE. 50% ovog sto ti treba imas vec "built in"  Poigraj se malo sa Kubuntu, OpenSuse...makar i Fedora ima dobar KDE - OS ne pase svakom.
|
Pa Fedora ima GNOME 3 koji mi je smeće kao i na Ubuntu. Jedino ako nisi nešto doinstalirao... 
|
|
|