View Single Post
Staro 07.09.2020., 20:38   #643
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Generalno je izbor programa za nekoga tko dolazi s Windowsa i tko je na početku osnovne škole instalirao Windowse preko disketa težak, ovo mi je kao da ponovno učim hodati.
Spomenuo sam jednom - spomenut cu ponovo - tko dolazi s Windowsa na Linux i ocekuje "zamjenu za Windows koja radi kao Windows" - razocarat ce se. Tko skuzi filozofiju - preporodi se. Treba imat volje za ucenje/privikavanje. Linux nije Windows.

mlocate = paket/app
terminal > updatedb = update baze (kod svakog boota cini mi se da se obnavlja)
terminal > locate <nesto> = nadi mi xyz

Jos kad provuces kroz sort ili grep

Sad bez zafrkancije. Linux nije Windows. Tko se zbilja trudi moze skrsit bilo koji OS, pa tako i ovaj (pogotovo ak je uporan sa sudo)...

@domy_os > si se igrao kad sa KDE suceljem? Dolphin/KDE je puno vise "daj mi sve moguce opcije" filozofija nego Nemo i Nautilus u Cinnamon/Gnome 3 "samo nuzno" opcijama. Nekako mi se vise cinis da bi ti se KDE mozda vise dopao. Sto se TC tice ja iskreno sam se tolko oducio iskreno od GUI-a, brze mi je sve rijesit kroz CLI (naravno nisu svi caknuti ko ja ). MC (Midnight Commander) sam vidio da ekipa dosta u konzoli koristi ako zelis original

@c-shadow - Istina katkad boli al kaj je je - kad je desktop u pitanju Linux je daleko od savrsenstva za vecinu populacije. Al ko sto oduvijek tvrdim - komp je samo alat - svako koristi ono kaj mu/joj bolje pase i s cime je produktivniji.
tomek@vz je offline   Reply With Quote