Citiraj:
Autor tomek@vz
Ne zamaraj se s tim. U zadnjih 15 godina stavljam za sistem max 15 - 30GB. Sad kad imam pun kufer toga / je 14GB. Swap posebno do 2GB uvrh glave....dosad nisam vidio desktop stroj da zdere vise od nekih 500MB virtualne memorije kad zbilja zagusti (sa 4 - 8GB RAM)....Home mi zauzima sve ostalo. Steam/Lutris igre ionak idu u Home. Katkad moram nesto prisarafit al nista uzbudljivo...kao sto vidis cak ni ne koristim LVM 
|
Koju distribuciju koristiš?
Kod mene Mint 20 Cinnamon trenutno zauzima oko 40 GB bez nekih posebno velikih aplikacija i igara (sad baš čistim pa ću vidjeti konačno). Swap sam stavio na 20 GB i izgleda da ću ga morati povećati jer mi hibernacija ne radi. U normalnom radu mi zauzima oko 8 GB RAM-a (od 16 GB ukupno) i oko 4 GB swapa. Ne kužim zašto troši swap ako ima slobodnog RAM-a. Instalacija je po defaultu postavila swap na 2 GB i to je bilo debelo premalo jer su mi se aplikacije rušile i sistem se smrzavao. Sad na 20 GB je bolje, ali opet nije to to kao Windowsi jer čim mi CPU ode na preko 90% mogu sjesti i plakati, ne da se ništa raditi koliko je sporo.