View Single Post
Staro 07.03.2003., 00:25   #17
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by dubby
Pa zapravo mislim da je Ti 200 možda i jača od 8500, pogotovo 9100, posebno kod viših vrijednosti AA (4x i više), al sam se odlučio za Radeona čisto da doživim tu kakti bolju kvalitetu slike (zapravo baš i ne vidim neke velke razlike osim na TV-outu).

Komponente jesu lošije nego na 8500, umjesto 3.6ns ili čak 3.3ns RAM-a tu se stavljaju 4ns čipovi (kod mene je EtronTech 4ns), a kod 128 MB modela mislim čak i bijedna 5ns memorija (pouka, 128MB model je teško bacanje novaca, totalni promašaj). No, ispada da se 9100 da clocknut otprilike na razinu 8500 što je dosta dobro, čisto jer je 8500 još uvijek dosta skuplji.

Inače, nisam fulao, Anisotropic filetring pod normalno ide na 16x, a na AA mi je uključen Quality mod Velim, jedini bed kod ove kartice je samo jedan RAMDAC nasuprot dva kod normalnog 8500. Ježi ga, nema baš onog komfora ak koristiš pod normalno još i telku ili drugi monitor...

Btw, 9000 Pro je mrvicu slabiji, a skuplji. Je, ima bolju memoriju, clocka se i to, al kaj ti to vrijedi kad je jezgra okljaštrena. Ne hvala.
Originalni ti 200 u ama baš nikakvim uvjetima nije jača od 8500 pa ni sa 4x aa iako sumnjam da ćeš to uključivat!!!Ak imaš memoriju na 4 ns to nije uopće loše uostalom uspio si je kloknut pa je ok, a 3.6 ns memorija je bila na originalnom 8500 dok je 3.3 ns imao samo 8500 le 128 mb original ati koji je proizveden u jako maloj seriji Gde je to 8500 le tolko skuplji?' Nisam sad gledal cjenike al mislim da je razlika 50-100 kn max.
Još jedna stvar najkvalitetniju sliku će ti uvijek dat original ati kartice, dok ostale nisu na toj razini.
Možeš ti uključit i 28 x ali ti kartica to neće primjenjivat
Na defolt taktovima 9000 pro sigurno nije sporija od 9100!!
pinsla je offline   Reply With Quote