Citiraj:
Autor rokonja
Ovo nije normalno koliko grafa 2080 i rx 5700 na njušci od kad je ova 3xxx serija najavljena. Uopče čovijek nije pametan što da radi ili možda bolje čak i ništa...
|
Citiraj:
Autor JC Denton
Najbolje ništa do "christmas season" 
|
Kako bi rekli kolege koji se bave mudarenjem: "Samo HODL". U ovom smislu HODL pare i čekat razvoj situacije.
Samo da vas pocjetim, Pascal je izašao u LIPNJU 2016. Svoju karticu sam čekao do RUJNA 2016, dakle 3 mjeseca do neke dobavljivosti. A i tada ih nije bilo na bacanje i nije bilo mudarenja kao godinu dana kasnije.
Tako da se nemojte nadati da će Ampere koji je sada veći hype-shit nego što je bio Pascal onda, biti dostupan u velikim količinama odma kako je najavljeno. Po mojoj procjeni tek prosinac za veće količine i više modela, a i tada će bit pustošenje lagera bikaz Božić. I Kožnati i Baba Su su ovo odlično isplanirali. Godina Korone i (nekima) financijske krize, svi razmišljaju kako preživjeti, osim zadnja tri tjedna prosinca gdje će Korona popustiti kao ove godine po ljeti zbog turizma, pa se neće pitati i eto nam za blagdane Ampera, RDNA2, Zen3 i X670 ploča. E da, i Intel možda tutne neku 14nm+(x47) reciklažu.
Do tada, čuvajte pare i dobro razmislite o davanju svojih high-end Pascala u bescjenje

1000-1500 kn nije neka lova tj. nebi trebala biti neka lova onome tko je spreman okinuti 5000-6000+ za novu, a takva kartica tipa 1080/1080Ti bolje da sjedi u kutiji i bude rezerva za zlu ne trebalo ako grafa mora na RMA, a danas RMA grafe traje jer se ne menja samo tako već idu na POPRAVAK proizvođaču. Mislim kako oćete, ali eto samo kažem svoju stranu
Imam filing (a moji "pratitelji" mogu primjetiti da me ne vara previše) je da će svi koji će uhvatiti prve Amperke do kraja ovog mjeseca malo biti kiseli jer Kožnatog ne jebe ni pol posto izbaciti Super ili neke nabrijanije verzije iste kartice za iste ili malo veće pare. Naravno, svako svojom lovom raspolaže i fala bogu da imate za iskeširati za nove igračke, no samo kažem da MOOOOOŽDA nebi bilo loše malčice pričekati. Grafe polovne ionako nemrete utopit za velike pare, a strpit se još mjesec dva ili tri nebi trebao biti problem (kažem ja koji uzimam novi Ryzen proc isti tjedan kad je launchan

).
Naravno, ovi savjeti nisu za one koji su prodali svoje high-end kartice na vrijeme pred koji mjesec pa im se para već ukamaćila i spremna je za utroš.