View Single Post
Staro 01.09.2020., 07:16   #618
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Au, što sam se lijepo izjebo Kad konj gura glavom kroz zid, pa zid ne popušta a konj se čudi. Kako to, kako to?!?!?!

Vjerojatno sam instalirao malo previše desktop environmenta i sada se instalacija malo pobrkala. Cinnamon, mate, defaultni gnome (smeće svjetsko imo) pa onda još i KDE. Mislim da sam nešto i na KDE uzjebo, izgledao je stvarno očajno pa sam se vratio na Cinannmon.

Određeni problemi su počeli kada sam montirao qt5ct, poslije sam vidio da uzrokuje puno problema na Ubuntu 19.10+. Kvantum se čini bolja opcija od ovoga, ali svejedno problemi ostaju nakon čišćenja sustava od qt5ct.

Sada su nuspojave slijedeće:
- QT aplikacije startaju relativno sporo, treba im nekoliko sekundi
- Flameshot sada ne želi startati nego pod root (wtf?)

Mislim da bude jedan format i instalacija nanovo, bez gnoma. Eventualno bih htio vidjeti na što KDE liči na čistaka.
Ne to radit osim ako znas pocistiti za sobom. Reinstaliraj OS, to ti je u ovom stadiju najlakse rijesenje. Ako ti vec KDE i *buntu filozofija pasu > Kubuntu. OpenSuse isto ima jako ispoliran KDE ali ne pase svakome.

P.S. - Gnome je daleko od starog Gnome 2 sucelja i donedavno mi je Cinnamon bio preferirano sucelje ali zadnji par mjeseci sam nasao "mir" u Gnome 3 sucelju - svida mi se minimalisticki pristup sa malo eye candy opcija. Inace ako Gnome 3 koristis uvijek Gnome Tweak Tool instaliraj + imaj na umu da mozes svasta dodat u smislu ekstenzija.

https://extensions.gnome.org/
tomek@vz je offline   Reply With Quote