Citiraj:
Autor calypso
Zanimljiva kombinacija je bila ta P2L-B ploca... Slot1, AGP, PCI, ISA...
Ako imas SB AWE32 ili AWE64, mozes ubost u ISA slot i ima odlican zvuk... Grafulju ubacis neku AGP, malo jacu od te Tridentice i dalo bi se fino igrati neke starije igrice... 
|
GeForce2 MX200 i MX400 su jeftine, lako nabavljive a budu pomele pod sa svim grafičkim akceleratorima (kao i AGP karticama) onog vremena, znam to iz osobnog iskustva. U stvari, MX400 je na benchmarku ostvario gotovo jednak rezultat Voodoo2 u SLI konfiguraciji, i to u istoj mašini.
Naravno da budu postojale nijanse, 3dfx i Glide budu bili bolji u nekim stvarima od GF2 i OpenGL/Direct3D ali sve u svemu (kad je u pitanju retro gaming), GeForce2 bude dao vrhunske rezultate ... nema potrebe za jačim modelom.
Edit
Prije nego što me netko ispravi, želio bih naglasiti očito - da, jasno mi je da je GF2 noviji od Voodooica, pa samim time i bolji. Međutim, danas više nemamo OVAKVU situaciju, gdje grafička koja je novija 2-3 godine ostvaruje duplo (ili više) puta bolje rezultate od starijeg modela. Možda kad uspoređujemo 7-10-ak godina stariji hardver, to bi već bilo nešto ... recimo nVidia 8800GT & 760GTX. Ali sve drugo su samo nijanse.