Ja sam imao 2070 i trenutno imam 5700. Ako ti je Ray tracing bitan, onda nemaš što razmišljati i uzmi nvidiju. U suprotnom možeš slobodno uzeti AMD. Ja imam 5700 flashanu i undervoltanu i trenutno je brža od moje prijašnje 2070. Manjak ray tracinga nadoknađujem reshadom.
Što se drivera tiče, ova verzija jedina radi bez problema [Guru3D.com]win10-radeon-software-adrenalin-2020-edition-20.4.2-may25
S najnovijim driverima sam dobivao crne ekrane, jako često. Kod nvidije u vrijeme kada sam je imao također su se pojavljivali crni ekrani. I jedni i drugi imaju problema s driverima, AMD više, no ova verzija koju sam preporučio radi bez problema.
Ima još stvari koje trebaš uzeti u obzir, a to je koje igre želiš igrati jer neke igre rade bolje na AMD, a neke na Nvidiji. Ja npr. volim igrati stare igre i Rage 2011 na AMD-u radi katastrofalno, dok na Nvidiji radi bez problema.
Ako misliš spajati više ekrana na grafu AMD je bolji izbor, radi besprijekorno, dok s Nvidijom sam imao probleme. npr. ako želiš u isto vrijeme gledati na monitoru i tv, kad upališ tv na nvidiji, cijeli ekran se zamrzne na desetak sekundi, kod AMD dvije tri. Npr. znalo se desiti da igram neku igru i netko upali tv, slika bi se zamrznula i morao bi restartati komp na nvidiji, dok na amd-u slika se zamrzne par sekundi i nastavi dalje normalno.
Eto bi bilo neko moje iskustvo. Sretno s kupovinom.