View Single Post
Staro 22.08.2020., 22:24   #64
BRLEE
Registered User

Datum registracije: Apr 2019
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Cijene su im jako skupe, koliko vidim to većinom provlači opatijski 3t cabel.
Najam od 120+kn/mj za jednog korisnika koju traže od operatera jest previsok a paketi i brzine su mizerni. Uz to još "provlačenje do stana ili kuće 750kn".
Paketi im imaju 100/20Mbps i koštaju oko 180kn (najjeftinije, samo net), dok Fenice nema ni web stranice s točnom ponudom i tv programima (a sigurno nema SK), Terrakom nema SK i tv kanali su nula.

Ja na HFC A1 imam neograničene pozive, 70/10Mbps, tv sa SK 1 i 3kanalima, prva godina 89kn, druga 219kn, 15kn dodatni tv.
Ili t-com 209kn max3 paket tj 219kn s Turbo 50.

S druge strane, ova 3t cabel tj RUNE niti nudi nešto jeftinije niti brže. Da budu konkuretni, trebali bi u osnovnim paketima nuditi 200Mbps pa bi već izgledalo sve bolje.
Ja bi bio ljut da u mojoj ulici izgrade svoju mrežu jer bi mi to garantiralo skupe usluge a nitko drugi ne bi mogao ponuditi optiku.

EDIT https://www.ruralnetwork.eu/hr/kako-...a-dostupnosti/

Sada gledam provjeru dostupnosti, kako oni imaju i one web kamere po Rijeci u ulicama gdje su im kamere tipa Liburnijska, Osječka itd piše "trenutno nije u planu ali želite li poslati poruku" dok ako se recimo odabere "Rastočine" piše samo da nema i nije u planu

Točno tako rade samo za ruralne stvari. Kažem ti meni u Rijeci (kvart koji spada u RUNE i sljedeći mjesec se gradi centrala) mi imamo problem da nam HT nije popravio DSLAM već skoro godinu dana, poslje 21h svima nam u kvartu pada brzina i tako traje do 23h i onda sve super i tako već skoro godinu dana. Mjenjali smo kućnu instalaciju i oni su nam čak stavili nove parice da pokušaju ali sa svim pisanjem za prvi i drugostupanski prigovor i poslje HAKOMu smo dobili da oni čekaju financije za mini projekt koji su napravili za proširenje centrale zato i imamo problem samo poslje 21h.

Nama će to za 6mjeseci max (mislim na FTTH od RUNE) doći kao budali šamar, šta ti je za izdvojit 750kuna jednom u životu za njihovu optiku i odabrat nekog od 2 operatera ako znaš da nam neće optika doći ko zna koliko još godina od HT ili A1 jer smo u kvartu u Rijeci koji nema niti jednu zgradu već sve obiteljske kuće, a da neprićam npr za Rastočine ili Drenovu di će svaki operater doći i povući optiku po zgradama jer im se isplati 50x više nego kod nas.

A tek zamisli ljude koji su u selima u Primorsko-Goranskoj županiji di će im se isto napravit optika a sigurno ima mladih ljudi koji tamo moraju koristit mobilni net.

Ovo šta rade je next lvl za nas koji nemamo nikakve šanse za optikom a kad gledaš realno trebaš izdvojit 750kuna da ti provuku optiku i onda operatera.

BTW oni već 2,3 mjeseca raspravljaju sa A1 i HT da budu partneri (SOURCE : https://www.riprsten.com/cavle/super...cdl82VgcpucA4A "Rune u ovom trenutku nema ugovor s dva najjača hrvatska teleoperatera. No, razgovori su u tijeku i to bi se u budućnosti moglo promijeniti."

Ima još par ovakvih linkova di spominju da pokušavaju postat partneri sa HT i A1 ali po meni A1 imaju velike šanse jer kad sam ih nazvao rekli su da je HT tvrd orah ali A1 je oduvijek zelio ući u Rural sa svojim paketima a ovo im je dobra prilika i da se čini da će uspijeti.
BRLEE je offline   Reply With Quote