Cijene su im jako skupe, koliko vidim to većinom provlači opatijski 3t cabel.
Najam od 120+kn/mj za jednog korisnika koju traže od operatera jest previsok a paketi i brzine su mizerni. Uz to još "provlačenje do stana ili kuće 750kn".
Paketi im imaju 100/20Mbps i koštaju oko 180kn (najjeftinije, samo net), dok Fenice nema ni web stranice s točnom ponudom i tv programima (a sigurno nema SK), Terrakom nema SK i tv kanali su nula.
Ja na HFC A1 imam neograničene pozive, 70/10Mbps, tv sa SK 1 i 3kanalima, prva godina 89kn, druga 219kn, 15kn dodatni tv.
Ili t-com 209kn max3 paket tj 219kn s Turbo 50.
S druge strane, ova 3t cabel tj RUNE niti nudi nešto jeftinije niti brže. Da budu konkuretni, trebali bi u osnovnim paketima nuditi 200Mbps pa bi već izgledalo sve bolje.
Ja bi bio ljut da u mojoj ulici izgrade svoju mrežu jer bi mi to garantiralo skupe usluge a nitko drugi ne bi mogao ponuditi optiku.
EDIT
https://www.ruralnetwork.eu/hr/kako-...a-dostupnosti/
Sada gledam provjeru dostupnosti, kako oni imaju i one web kamere po Rijeci u ulicama gdje su im kamere tipa Liburnijska, Osječka itd piše "trenutno nije u planu ali želite li poslati poruku" dok ako se recimo odabere "Rastočine" piše samo da nema i nije u planu