Ne pise bas model, a i popio sam ne bih htio past ispod je 4m slobodan pad.
https://postimg.cc/jnqTqLd1
Može li čovjek doći sa POE adapterom u trgovinu i reć da mu daju otprilike isti? Ma smislit ćemo nešt, sutra pogledam još, a i kontaktirat ćemo čovjeka koji je to slagao.
Citiraj:
Autor jp_rv
litebeam-ovi su imali velikih problema sa munjama, ubilo bi ih i udaljenije nevrijeme. airgrid nije baš popularan ali našao sam temu sa istim problemom - nevrijeme spržilo poe adapter a nakon zamjene je airgrid nedostupan.
15km nije nešto za wifi ako imaš optičku vidljivost. btw 15km preko mora sa samo jednom polarizacijom, nek si brat bratu vukao 20mbita?
ako su otišli airgridovi, odnosno novi poe ne pomogne , razmisli o mikrotik lhg-ovima. meni u zadnjih 5 godina niti jedan komad wifi opreme nije umro, a omnitik mi je na tornju 30tak metara od tla i neovisno o tome roka i dalje.
da budem točniji - lhg 5 hp xl - em je jači, em ima nešto veću antenu, a MIMO je pa biš na tih 15tak km mogao izvući i 100mbita. neznam koliko more smeta...
edit - treba ti 24V pasivni poe adapter.
|
Hvala na savjetu, kaže čovjek 6mbit, a u Rijeci je isto 6mbit, nažalost telefonska žica, kaže čovjek signal 50-60%, i kad prolazi tanker da se zna signal izgubiti.
Čovjeku zvoni da bi mogao biti lightbeam, tko će ga znat.
Nego hvala ljudi uvijek ste brzi i sa dobrim savjetima živjeli