Ja sam uzeo t com unlimited (flat) tarifu. 229kn. Stavio u router. Koliko sam informiran nema nikakvih limita od 60gb. To je bilo na staroj tarifi. Nova tarifa je jeftinija 20 tak kuna i bez ugovorne obveze.
Imao sam tele2, brzine su mi bile dobre ali samo na 2100mhz. Kako su dolazili novi korisnici i novi routeri koji podrzavaju tu frekvenciju i brzine su pocele padati.
Sa onih 100mbita sam zavrsio na 20mbita.
Na t comu sa Huawei b715 spajam se na 800+1800mhz(nazalost nema na mome odasiljacu 2100mhz) i brzine su mi po danu na naravno najboljoj mogucoj lokaciji u kuci oko 70 mbita. Po noci idu do 190 mbita. Stavio sam 100gb test fajel na skidanje i javim dali postoji limit posto nemam nista posebnoga za skidati od vecih datoteka
U planu je kupnja b818 routera koji podrzava 2x1800 i 800 mhz pa bi brzine trebale ici kao i na mobitelu a to je po noci preko 300 mbita, a po danu preko 100.
Ako tako bude ja zadovoljan i sa brzinama i cijenom. Kao da imam optiku. Ne koristim stalno internet sa tim brzinama ali ako mi zatreba uvijek je dobro da radi sto brze. A da i ne govorim kako su na wlanu jos nekoliko uređaja pa opet i zbog toga treba malo brzi internet.