Gle, imao sam D15 i zamijenio s D15S jer nisam mogao grafu upiknuti u prvi slot. Nabavio sam i dodatni vent (D15S dolazi s jednim, onaj koji ide u sredinu).
Potpuno kužim čovjeka da ne želi da se stvari dodiruju u kućištu, jer imam situaciju da mi je vent na RAM-u, jer da nije, ne bih mogao zatvoriti bočnu stranicu. Doslovce ima milimetar prostora između njih.
Rastavljanje je muka Isusova jer D15 pojede puno prostora, dok popikam fan headere izgulim ruke. U12 je odličan hladnjak i puno svestraniji od D15, ali sigurno nije bolji u rashladnom smislu jer to fizički ne može biti zbog disipacijske površine. Ali za neku prosječnu/normalnu upotrebu, U12 je prokleto dobar, no preskup hladnjak. I prije nego mi netko spočitne zašto imam D15S sa dodatnim ventom i coverima, samo ću reći da sam Ferengi u duši, pa kad sam napokon završio s kombinacijama i preprodajama, ispalo me otprilike kao da sam išao kupiti bazni Freezer u trgovinu.

Tolike pare koliko za moju kombu traže u trgovini ne bih nikad dao...
Edit: Usput rečeno, D15 chromax:
https://noctua.at/en/nh-d15-chromax-black. Meni osobno najbolje što je Noctua ikad napravila.