Imam pitanje za vlasnike 27" monitora. Vidim da često preporučujete taj 27" fullhd AOC monitor ili govorite iz iskustva da je npr 144Hz nebo i zemlja u odnosu na 75Hz. Ja nisam još imao prilike isprobati 144Hz, pa ne mogu suditi, ali već duže vrijeme razmišljam o prelasku na 27" monitor i AOC full hd 144 bi mi bio prvi izbor. S druge strane, uvijek me kopkala prevelika dijagonala na premalu fullhd rezoluciju.
Na poslu sam nedavno dobio 27" 1080p Lenovo monitor i moram priznati da me kvaliteta slike jako razočarala. Nakon više godina rada na 22" i 23" monitorima u dual modu ovaj od 27" mi je jednostavno premutan. Ima dobre boje, svjetlinu, kontrast...nemam primjedbe na to, ali rezolucija me ubija. Čak i kad stavim običnu fullhd sliku na desktop nevjerojatna mi je razlika u odnosu na npr. 23" monitor, a ako radim na nekoj dokumentaciji onda ili su mi slova u wordu prevelika ili su prilikom smanjivanja nedovoljno oštra jer ih ispisuje manji broj piksela zbog manje gustoće. Kakva su vaša iskustva? Kada udaljim monitor na veću udaljenost nego što sam do sada držao ostale monitore situacija je malo bolja, ali onda se gubi smisao velikog monitora, jer na tu daljinu me dođe isto kao i da imam stare monitore ispred.
Znam da većina ljudi ovdje kupe takve tipove monitora za igre i filmove gdje se ta razlika gotovo ne primijeti, a ostale privatne ili poslovne obveze odrađuju na njima rjeđe i po potrebi, no da li je i netko od vas primijetio da za uredski rad, lupanje po command promptu, pisanje dokumentacije isl. takvi 27" full hd monitori nisu baš neki dobar izbor? Ima li ikakvog poboljšanja u takvoj vrsti rada ako monitor podržava 144Hz refresh?