Vidim potegla se priča oko kilometraže. Kroz razgovor sa par trgovaca koji su kao među ozbiljnijima u okolici vezano za kilometražu i servisnu povijest kažu sljedeće. Auta su bila na operativnom leasingu, te su redovno servisirana.
Moje je da vjerujem ili ne, ali se držim toga da uzmem broj šasije te sa tim idem u službeni kao prvo da vidim u njihovoj bazi da li je redovno auto servisirano, a drugo da li se slažu datumi servisa i pređeni kilometri, zdrava logika. Čuo sam za slučajeve urađeno sve u garanciji pa nigdje traga dvije ipo godine, a kilometraža navedena kao na zadnje zabilježenom servisu, znači nešto ne štima. Uz tu provjeru ide checkvin/autodna izvještaj. Ako nešto imalo "smrdi", hvala doviđenja.
To je najviše što se može uraditi po pitanju kilometara, naravno što kaže moj mehaničar svi se uhvatili kilometara, a malo tko gleda kako je auto održavano u tim pređenim kilometrima.
Ne vidim zašto je čudno što gledamo auta ispod 150 000 km, najradije bi kupili sa 80 000 pa da si miran jedno vrijeme do velikog servisa. Plan je bio čim se uzme auto ide veliki servis uz mali, da se mirnije spava, naravno zavisno od kilometraže i sam servisne povijesti.
Evo primjer auta koje ovako pogledom na servisnu knjigu izgleda ekstra, naravno ako se podaci u VW bazi slažu sa papirima. DSG ulje rađeno na 60 i 120 k, sve po PS-u:
https://www.olx.ba/r/38823017/90874
Tako našli f30 2013. godina, 90k prešao, prvi vlasnik, ali samo u garanciji rađeno u službenom do nekih 60k, poslije neka dva neSluzbena servisa, udaren pečat, te glavno na 90k urađen lanac i filter i ulje ZF mjenjača, također samo pečat bez računa. Mehaničar kaže ne može se znati, jedino kad skine poklopac/karter mjenjača, po njemu može vidjeti da nije onaj što je došao sa autom nego noviji ti. izmijenjen, a lanac ništa. Pa hajde budi pametan.
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk