View Single Post
Staro 24.07.2020., 21:00   #10
thunder11
Premium
Moj komp

thunder11's Avatar

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Zato kažem, vidi koje opcije imaš u QoS-u pa kreni od toga. Obično po wizardima imaš kategorije za streaming, gaming, surf itd. Ako nema toga, vidi podržava li router neki WRT firmware.
Budem vidio šta nudi ruter kada dođem doma.

Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
onda ti taj B818 loše hendla promet. ja nemam nikakav poseban qos podešen osim max koliko mi određeni subnet može povuć (da se tako izrazim) i nisam nikad primijetio da mi se išta, pa niti jutub, teško otvara. i IMA nas u mreži, zbog loše konfiguracije terena, puno nas dijeli jednu jedinu dsl liniju.
Ja neznam, dali smo na istoj duljini, jer nisi nigde naveo. Molim te stavi skidati nešto po punoj brzini i reci mi da li youtube, facebook i ostale stranice i dalje rade bez štucanja. Ja nikad nisam doživio ni kod sebe pa ni kod ostalih

Citiraj:
razreži tih 50 u startu na 20+ostatak, heavy useru daj 20, ostalo nek se raspodijeli.
To mi je najmanji problem napraviti (na poslu sam pa još nisam), ali sam na početku pitao da li to uopće ima veze sa time ili je bandwith u pitanju ili nešto treće? Pitam, ono...ako se netko sa time susrećao, šta je radio za riješenje.

Citiraj:
dal to možeš napravit na B818? neznam. na openwrt-u možeš sigurno, bilo da tog korisnika makneš u svoj subnet, bilo da njegov lan port limitiraš, a vjerujem da bi uz malo drkanja išao i limit po mac adresi.
mikrotik je samo jedno rješenje, nije nužno najbolje.
OpenWRT mi je stran pojam, koji moram naknadno istražiti i čitati. Laik sam u mrežnim sustavima.
thunder11 je offline   Reply With Quote