Citiraj:
Autor domy_os
Zato kažem, vidi koje opcije imaš u QoS-u pa kreni od toga. Obično po wizardima imaš kategorije za streaming, gaming, surf itd. Ako nema toga, vidi podržava li router neki WRT firmware.
|
Budem vidio šta nudi ruter kada dođem doma.
Citiraj:
Autor jp_rv
onda ti taj B818 loše hendla promet. ja nemam nikakav poseban qos podešen osim max koliko mi određeni subnet može povuć (da se tako izrazim) i nisam nikad primijetio da mi se išta, pa niti jutub, teško otvara. i IMA nas u mreži, zbog loše konfiguracije terena, puno nas dijeli jednu jedinu dsl liniju.
|
Ja neznam, dali smo na istoj duljini, jer nisi nigde naveo. Molim te stavi skidati nešto po punoj brzini i reci mi da li youtube, facebook i ostale stranice i dalje rade bez štucanja. Ja nikad nisam doživio ni kod sebe pa ni kod ostalih
Citiraj:
Autor jp_rv
razreži tih 50 u startu na 20+ostatak, heavy useru daj 20, ostalo nek se raspodijeli.
|
To mi je najmanji problem napraviti (na poslu sam pa još nisam), ali sam na početku pitao da li to uopće ima veze sa time ili je bandwith u pitanju ili nešto treće? Pitam, ono...ako se netko sa time susrećao, šta je radio za riješenje.
Citiraj:
Autor jp_rv
dal to možeš napravit na B818? neznam. na openwrt-u možeš sigurno, bilo da tog korisnika makneš u svoj subnet, bilo da njegov lan port limitiraš, a vjerujem da bi uz malo drkanja išao i limit po mac adresi.
mikrotik je samo jedno rješenje, nije nužno najbolje.
|
OpenWRT mi je stran pojam, koji moram naknadno istražiti i čitati. Laik sam u mrežnim sustavima.