View Single Post
Staro 23.07.2020., 13:19   #4063
anita2
Premium

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor leonardo Pregled postova
Fractal Design je kučište kod kojeg je naglasak stavljen na multi-funkcionalnost kod definiranja i/ili izmjene komponenti. Ne postoji žarka dizajnerska tema ili egzotika poput TG (no postoji i ta opcija), RGB (tehnički čak i izvedivu uz TG varijantu) ili na masci (ovo bi ipak bilo malo teže izvesti a da ne izgleda DIY), vertical bracket (opcija1, opcija2, ..), skriveno/poluskriveno napajanje) i slično. Težina kučišta je samo bonus. Kod BeQuiet-a koliko vidim gornji dio (otprilike jedna trećina) ionako ne baš predimenzionirane rešetke za ventilaciju služi isključivo za estetiku budući kod pozitivnog pritisku unutar kučišta tu zrak samo re-cirkulira - što nužno ne mora biti loše - pogledaj nakupljenu prašinu na ulazu napajanja kada ventilator dolje puše prema van na ovom videu, ali time je ulaz svježeg zraka ograničen samo na donji dio rešetke.

Sistemac je u pravu da ti za Ryzen 5 3600, sa ili bez grafičke i gomile diskovlja ne treba kučište od 100€, i to bez dizajnerskih akcenata. Namjena R5 je da je ono više nego funkcionalno kod sastavljanja računala danas, plus da može preživjeti više od jedne generacije izmjena komponenti, a da se ne moraš misliti kako na kvalitetu, iskoristivost ili volumen prostora generalno, tako i na naprednije mogućnosti poput vodenog hlađenja. R5 će sigurno nekome biti elegantno i u crnoj varijanti sa bijelim ventilatorima i nosačima ili u blackout varijanti kao kod mene, ali da je pretjerano atraktivno u usporedbi sa modernim trendovima, to nije. Kod tebe je za razmisliti i o manjem volumenu kučišta, gdje ćeš biti ograničena μATX matičnom (30% ponude) ili grafičkim karticama standardne dužine (80% svih kartica na tržištu).
Matična će biti ATX, to smo dogovorili, tako da ide midi kućište. Kod jeftinih kućišta nisu u pitanju samo tehnička rješenja, nego i kvaliteta materijala. Uopće ne želim riskirati da čujem kako nešto krcka tu i tamo, pucketa, savija se i sl. Da mi kućište financira firma, bilo bi mi neugodno očekivati nešto skuplje od parsto kuna. Ali budući da ga plaćam sama, mogu birati neku solidniju kvalitetu.
Sviđa mi se ovaj dio "da može preživjeti izmjenu komponenti". A što bi bili moderni trendovi? Vjerojatno baš ono što ja ne bih.
anita2 je offline   Reply With Quote