Naravno da odsjaj ne valja kad postoji rupa.

I udubina, npr. od tuče, sa original bojom unutra se "krivo" sjaji. Bez filera i brušenja to nikad nije 100%. Maximalno što sam ja postigao sa linijskim ogrebotinama je "10 foot job", ilitiga dobro izgleda sa 3 metra. Što isto ne mora biti loše. Ne vidi se u vožnji, ni kad je prljav. Nekima je i to "savršeno".
Jedino što se stvarno dobro da uraditi bez filera i sprejanja cijelog panela su "rock chips". Ali ako su okruglasta oštećenja do 3mm promjera. Moraš napuniti cijelu rupu bojom, najbolje da ima i viška, pa onda pobrusit s vodom do ravnoga i ispolirati panel. To ide do nekih 95%. Tj. može se dovesti do toga da se vide samo ako ih tražiš s baterijom.
A u mene na Renaultu je nekakva bež metalik boja. Jebena za napraviti, a još teža za obojati. Nijansa koliko-toliko bude ok, ali listići metala su drugačiji od originalnih. Kistom ju je jebeno nanositi.
Citiraj:
Autor Wolverine
Ne znam kakve su cifre u RH ali 30kn za mjesanje boje mi se cini jako malo.
|
Toliko sam platio 1 dcl. Dovoljno za tri dana tapkanja rupica.

Ja ću samo rock chips natapkati iznutra, neću ni polirati ni brusiti, nije me briga. Ciljam na to da izgleda original,
po noći.

Clio nit je oldtimer nit ima neku vrijednost. A i prljav je 99% vremena jer je parkiran ispod drveta.