09.07.2020., 23:01
|
|
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Evo ti argumenti za kasnije kad ti se uredništvo javi s odbijenicom. Ili je sve jedna jako velika slučajnost?
Citiraj:

Citiraj:
Autor SuperSaiyan
Ja sam sve i pisao u vidu performansi 10700k i 3800xt da ce biti u egalu jer sam racunao da ce ryzen ici na 4.5ghz all core sa overklokom..
Ako se radi stvarno o tome da ce samo marketinski pojacati bazne taktove i boost na jednoj jezgri a max oc ostati isti onda teska komedija od svega, ali cisto sumnjam da ce tako biti.
|
Citiraj:
Autor SuperSaiyan
Kako nemaju?
Ryzen od kad je dosao radi simbolicne skokove u generacijama, 1000 serija je i dalje dosta kaskala za intelom tada, kao i 2000 koja je na manjem nodeu zapravo bila refresh i donjela 2% IPC gain i 200mhz vece taktove, također malo bolji drek od prve generacije i nista sta je ugrozilo intel core per core jedino core bump.
Tek se 3000 serija zapravo priblizila sa novih 10% intelu core per core ali i dalje su mrvicu slabiji, samo sta nude puno vise jezgri ali pricam konkretno o samoj snazi jezgara i napretku na tom polju, posto ce se intel na 10nm sasvim sigurno puno vise pribliziti ryzenu po broju jezgara.
A intelovi skokovi nebudu simbolicni kada ce prelaziti na manji node nego drasticni i tako svake generacije... Pa cemo vidjeti to sta ti tvrdis kako intel nema odgovora na nista i AMD konstantno sve mete vec sada, cak i prije samog 10nm, tj vec u krajem godine cemo imati mali preview svega kad dođe Rocket Lake samo sta ce biti backportan na 14nm opet.
Hebote pa AMD je na duplo manjem nodeu i jos su uvijek tu gdje i intel (od 2016) performansama jedne jezgre.,a nece ni sada dobiti vise od 10% gledajuci tradiciju i kako to ide kod njihovog napretka sa 4000 serijom
|
Citiraj:
Autor plataOplomo
Pusti to sta oni pricaju, vidli smo na dosad izbacenom da su u stanju max 10% povecati performanse svakom novom serijom, sa time da je i zen 2 dosao na manjem procesu od zena 1 i zena 1+, a zen 3 dolazi na istom procesu kao zen 2 i samim time ne ocekuj nista narocito, ne mogu nadmasiti razliku nikako koju su napravili sa zenom 2 naspram zena 1. i samim time ako dobiju 10% bit ce dobro
Kaj se mene tice, lagano pricekat pocetak iduceg tjedna kada se ocekuje novi pad cijena 10700k za cca 100kn i pripremit sistem za rtx 3080ti (ili kako ce se vec zvati), kasnije mozda zamjenit za rocketlake posto se intel uvijek da fino prodat i minimalno doplatit za novo.
Ryzen 3000 kad dođe zen 2 ce brzo otici u bescijenje kao i svi modeli do sada prethodnih godina.
|
|
|
|
|