Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica
Ako si u ZG-u, dam ti djir pa isprobaj.
Pričam za Continentalku isključivo, druge gume ne.
|
Ma nema boga da je bilo koja guma na 3 bara "udobna", iako teško je pričat o udobnosti kad to nije nekakva matematička vrijednost koju možemo izmjerit nego se radi isključivo o osjećaju

Dok nisam složio tubeless sam se držao oko 2,2-2,4, otkad iman tubeless sam uglavnom oko 1,8 ovisno o terenu odem i do 1,4 s čim se na udobnosti dobije masu, ali nagle promjene smjera postanu dosta nezgodne na tolko niskom tlaku... Jednom mi je u servisu lik napuha na 3,2, stari moj šta je to, ne postoji vilica koja 3,2 može učinit udobnim, meni bar
Citiraj:
Autor cic
Jel se osjeti razlika u brzini na cesti između mtb-a i trekkinga?
|
Nema tu znanosti, radi se o kombinaciji pogona i težine (Naravno dodaj i tanje gume na treku u odnosu na MTB gdje su razlike skoro 2x), ako izuzmemo težinu ko manje bitan faktor ostane pogon i gume. Moderni MTB uglavnom dolaze sa pogonom u kombinaciji 1x12 gdje je prednji zupčanik u rasponu 30-34 uglavnom, a zada uglavnom 10-50(51). To ide cirka 35 km/h, nakon toga uglavnom pedalaš uprazno

Trek ugl dolaze sa 2x naprijed i samim tim pedalaš i do 50 km/h ako je prednji veći zupčanik dovolno velik, a kazata pogođena

Imaš te omjeru u ovakvom formatu tablice pa se možeš malo igrat -
http://gears.mtbcrosscountry.com/.