View Single Post
Staro 06.03.2003., 08:22   #1
rprivrat
Premium

Datum registracije: Nov 2001
Question Radeon 8500/9100 problem sa novim driverima

Help !!!!!!!!!!!!!!

Imam Radeon 8500 sa kojim je sve dobro išlo dok nisam stavio ATI Catalyst 3.0. Sa tim driverima sve je OK što se tiče igranja itd ali sa njima kartica ne prepoznaje moj monitor 17" NOKIA 447 XiPlus i samim time ne mogu dobiti na njemu više od 60 Hz. Ako mu kažem ručno da imam taj monitor on ga normalno prihvati, daje mi da namjestim i više frekvencije osvježavanja npr. 100 Hz, i Windowsi sve uredno prikazuju u Setingu ali monitor i dalje radi na 60 Hz. Kad probam neki drigi monitor kao recimo PHILIPS 107E onda stvar radi.

Dakle isprobao sam istu stvar i na Win 98, Win ME, WinXP i ne radi sa Catalistima 3.0 i 3.1 ni sa OMEGOM ni sa ATI-jem.

Sa starim Catalistima sve fino radi ali oni su stari pa neke igre zezaju. Taj isti monitor radi bez frke sa nekom GF2, GF3 ili GF4 - isprobano.

Zaključak je da je monitor OK, da je kartica OK, da su novi driveri ZAKU**C barem što se NOKIE tiče, a to nije neki gigi-migi monitor već NOKIA koja je koštala PUN KUR**, i koja na 1024x768 ima 100Hz ko iz šale. Najbolje je da na ATI-jevom sajtu neznam gdje da im napišem o problemu, oni su tradicionalno škrto organizirani, te ako netko zna neki njihov suport email neka mi ga napiše u odgovoru.
Sve sam kombinacije isprobao i jedini je zaključak da su novi driveri u klincu. Isprobao sam i sa Radeonom 9100 i isto se dešava, problem je isti.

Thanks for HELP

ROXA
rprivrat je offline   Reply With Quote