Citiraj:
Autor johnsmith
Odgovor nije od Fenice/Happytel nego ekipa iz Pule, nevazno. Kao ISP su pa voip imaju unutar usluge i nude samo po Puli [...]
PS kaj nije da kod portanja broja u HR moras explicitno staviti neku Hrvatsku fabriku koja ima blagoslov od HAKOM-a ili je sad u EU to otišlo na razinu EU?
|
Mislim da je fora u tome što ti alternativci u ugovorima navode da nisu zamjena za POTS i ne garantiraju uptime, dostupnost itd., bar mi je tako ostalo u sjećanju kad sam prebacivao broj k njima. Formalno nisu pružatelj POTS telefonije pa ne moraju biti "na lokaciji". Piše im u općim uvjetima, zapravo.
Krivo si skužio, ne trebaš uplatiti 100 kuna, možeš i 1 kunu uplatiti svakih 5 mjeseci (bar mislim da možeš).
Za drugi dio, u prošloj firmi smo koristili Anveo i Voxbeam i kod jednog od njih (ne sjećam se kojeg) je bio zagrebački telefonski broj prenesen iz HT-a (01/3******), uz par 01/7xxxxxx koji su tipični za manje operatere. Mislim da se broj ne prenosi direktno stranoj firmi (ne može se) nego da pravno nastupaju preko nekog od domaćih operatera, ali to sad više ne mogu potvrditi jer su se u međuvremenu brojevi opet prenašali. I Anveo i Voxbeam imaju na webu navedeno da je moguće portanje HR broja k njima.
BTW, otišli smo u offtopic malo previše