View Single Post
Staro 30.06.2020., 15:21   #308
Blagus
Premium

Datum registracije: Jun 2012
Citiraj:
Autor beli14 Pregled postova
Ako ima 3-4 poziva na mjesec i to je kad ne mogu naći mobilni.
Mobitel ja lociram preko PC-a (zvoni i ako je na silent, pokazuje lokaciju na karti) tako da mi niti za to ne treba, imam ga jedino zbog inercije ukućana

Citiraj:
Autor johnsmith Pregled postova
U teoriji moš prenjeti broj telefona nekoj firmi koja nudi Voip telefoniju, dobiš sip account i koristiš ili ruter s phone portovima, ili staviš ip telefon ili stavit ATA adapter između postojećeg rutera i analognog telefona. E sad, zvuči jednostavno a ustvari je krvavo, jer brijem da broj možeš prenesti lokalno, tipa ne može firma iz Rijeke prenesti tvoj broj koji je lociran u Vinkovcima (random primjer, treba provjeriti ali 96% sigurno je). Tako da ako lokalno nemaš neku firmu za prenesti broj, pada stvar u vodu.
Nije istina. Ja sam HT-ov broj iz Zagreba (01) prenio u Fenice telekom koji se nalazi u Rijeci (Happytel, ima tu negdje thread o njima). Standardna procedura, HAKOM-ov obrazac za prijenos broja, traje onoliko koliko im treba da se međusobno iskoordiniraju. 75kn/godišnje je naknada za liniju, a za odlazne pozive imaju cjenik i pakete na webu.

Tehnički, daju običan SIP account i adresu servera i to se upiše u bilo koji uređaj koji podržava VoIP, a mislim da ga B535 podržava.

Zadnje izmijenjeno od: Blagus. 30.06.2020. u 15:34.
Blagus je offline   Reply With Quote