Znači na papiru i u teoriji je sve moguće

U teoriji moš prenjeti broj telefona nekoj firmi koja nudi Voip telefoniju, dobiš sip account i koristiš ili ruter s phone portovima, ili staviš ip telefon ili stavit ATA adapter između postojećeg rutera i analognog telefona. E sad, zvuči jednostavno a ustvari je krvavo, jer brijem da broj možeš prenesti lokalno, tipa ne može firma iz Rijeke prenesti tvoj broj koji je lociran u Vinkovcima (random primjer, treba provjeriti ali 96% sigurno je). Tako da ako lokalno nemaš neku firmu za prenesti broj, pada stvar u vodu. Ostaju nacionalni isp-evi koji eto mogu prenesti broj samo mislim da ispod 75kn/mj telefon only nemaju. Što je za 3-4 poziva mjesečno bačen novac.
Ako ti ne treba isti broj, možeš kupiti sim karticu i neki homebox s njuskala (nevažno model) i imaš telefon (doduše s mobilnim brojem :P ). Cijena za godinu dana ak ne zoves je tak 15-30kn ako ostatak godine cekas da istekne valjanost broja :P
Nek nadopuni netko ako mi promaklo neko efikasnije rješenje problema. Ja sam isto razmišljao tak napraviti i eto koliko sam saznao.