View Single Post
Staro 10.04.2002., 08:57   #1
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Sami upišite naslov

Više )na svu sreču) nije problem, ali mi možete pomoći u odgonetanju.

Prošetam se po Pcekspertu i vidim da postoji Beta verzija BIOS-a za moju ploču. Skinem je i po uputstvima je stavim na ploču. Mislio sam da je možda nešto bolje iako znam da mi sada odmah neće poletiti, ali da probam. Još sam i malo reda napravio u kutiji.

Nakon nekih malih problema sa podešavanjem, uspijem upaliti XP, ali rade sporo. Našao je neki novi hardware. To je to. Probam drugi put, a on i dalje spor, pa mi se na kraju i srušio. XP je jako osjetljiv na novi hardware, pa rekoh sebi da je u tome problem.

Reinstal. Ista stvar.Sada više ne mogu niti na ABIT-ove stranice (upalit da, ali na stranice ne). Odem do frenda i skinem stari BIOS koji sam imao i to će riješiti sve probleme. Idem ja skinuti BIOS sa ABIT-ovih stranica i to će riješiti problem. Nikakvih razlika.

Sada skužim da je stvar normalna, ako ne uključim DVD. Formatiram disk i opet stavim OS i stvar ista. Još mi nije dao instalirati zbog toga što nešto ne može instalirati sa CD-a. Dobro. Skinem ja stari BIOS (onaj koji je već bio), formatiram disk, a ono ostaje isto.

Idem spavati. Crvi u guzici mi nedaju mira i idem još nešto probati. Čeprkam i čeprkam i odjednom (nisam napravio ništa logično) stvar proradi i još mi se resetiraju postavke na monitoru :confused: .

Sutradan instaliram sve ispočetka i sada sve radi dobro. DVD je uključen i sve radi onako kako je i bilo prije. Napravi image, pa opet stavim onaj BIOS koji nije radio. E, sada i on radi savršeno.

Nakon rješavanja u tri dana sam stvarno lud. Možda i nisam nešto napisao. Ima li tko ideju što bi moglo biti? Sada ne mogu dignuti procesor na 933 MHz. Nije bitno, ali je prije i to radilo bez ikakvih problema.

I ja prodajem nekom da ne dira nešto što radi savršeno.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote