View Single Post
Staro 30.06.2020., 11:08   #194
Nbdy32
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2016
Ovakoca ...

Znači prema panelima i inverteru se trebaju odrediti baterije ...

Jučer bili kod mene dečki koji rade kod Rimca na baterijama,tražili su podatak koliko struje se proizvede kroz dan,te sam tako došao do saznanja o 45kWh,tako da bih ja recimo u mojem slučaju mogao komotno staviti 40kWh baterije ...

Na tvoju potrošnu od cca 100W po satu,sa 4 panela od 250W,imao bi čak i preko 900W za punjenje akumulatora,ako to pomnožiš sa prosjekom (ljeto) od 12 sati dana,znači mogao bi napuniti 12x900=10800 w iliti skoro 11 kWh bateriju ...

E sad opet ovisi koju bateriju uzmeš,ima olovne (najduži ciklus punjenja,najkraće traju,gube kapacitet),litionske (srednji ciklus punjenja,cca. 600 punjenja i pražnjenja,mogućnost samozapaljenja), i lit4 baterije (najskuplje,cca 2000 ciklusa punjenja,trenutno najkvalitetnije) ...

Prema tome možeš odrediti koliku bi bateriju trebao,recimo lit4 baterije su pune za cca sat vremena na nekih 3-5kWh,tako da ako imaš 9 sati,mogao bi staviti i 4 takve od 5kWh i imati struje za recimo 2-3 dana samo u baterijama,možda i više,sve grubo računam ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote