Citiraj:
Autor elance
Imam TV Grundig 40 VLE 5520 BN, star oko 5 godina, jamstvo prošlo.
Nestala mi slika ali ima tona, svjetlio sam s baterijom po ekranu i slika se nazire.
Jel to sad znači da je crklo pozadinsko osvjetljenje ili?
Koliko otprilike RTV servisi uzimaju para da to riješe? Čisto da znam jel mi se isplati popravljat.
Hvala
|
Najvjerojatnije pozadinska rasvjeta, cijena ti je cca. 600kn u ovlaštenom servisu. Postoji ti popravak toga, i "popravak" toga. Pravi popravak (u ovlaštenom servisu) podrazumijeva zamjenu svih led dioda (u tv-u su 8 traka sa po 5 led dioda). Neki će ti popraviti to za 300kn, ali to je onda najverojatnije "krpanje", odnosno zamjene samo diode koje su crkle. Takav popravak će ti potrajati par mjeseci i opet će ti se desiti isto, jer su sve diode stare i treba ih mjenjati.
Provjeri jamstvo i račun, ti modeli su imali po 5 godina jamstva.
Citiraj:
Autor željkozg
Imaš problema sa Inverterom ( jedinica koja brine za pozadinsko osvetljenje)
A kompletni trošak ti je negdje od 80-100 evra.
|
Nema, jer taj tv ni nema inverter jer ima LED pozadinsku rasvjetu.
Citiraj:
Autor Flood
Oko 300kn ti je zamjena lampe...
|
Taj tv nema lampe
Citiraj:
Autor 1v@n
Na takvom TV-u (mislim da je bio 32" serije 4 - 4420 mislim) smo imali isti kvar.
Otišla LED rasvjeta. Popravak je bio zamjena LED trake. Mislim da je koštao 150 kn u ovlaštenom.
Zato kažem da nek radije nazove ovlašteni i pita nego da vjeruje procjenama od 100€ ovdje i nekakva lupetanja o lampama.
I ne kužim logiku da bi ovlašteni trebao biti najskuplji ako ima direktan kanal nabave od proizvođača. 3rd party servis ionako mora rezervni dio kupiti od ovlaštenog servisa, osim ako ne stavlja dijelove koji su povađeni van iz neispravnih aparata.
Ovlašteni servis = cijena rezervnog dijela + ruke
3rd party servis = cijena rezervnog dijela + ruke + vlastiti profit
|
Da, ovlašteni servis na kraju zna ispast i jeftiniji, a i neovlašteni znaju krpati i snalaziti se kako god znaju pa na kraju se isti kvar ponavlja svakih 3 mjeseca, a kriv je naravno proizvođač a ne servis koji je to nestručno popravio...