Citiraj:
Autor 2 die 4
Kongratulacije. Neka te dugo služi.
|
Hvala
Citiraj:
Autor Sam Fischer
Opa, zmajski
Javi se onda obavezno kad si u Domovini, imam i ja stroj s kojim te mogu pratit 
|
Važi!
Citiraj:
Autor Mejzlik
Cestitam!
Bajk je bomba, ipak je 29 koji daleko bolje jede od 26 starog endura 
|
Treba samo imat praznu glavu od trenutnih komercijalnih naklapanja i isprobati bajk. Uspio sam se otkačiti predrasuda starih 10 godina, pogotovo jer mi je taj enduro iz 2011 ostavio mlak dojam - to je ak se mene pita bila downhill mašina s manje hoda, bajk je bio majstor bobanja kod pedaliranja. Uz to je ovdje reljefno teren za stalno ići gore-dolje, pa ti nakon nekoliko uspona dojadi, uvijek sam radije vadio hardtail.
Citiraj:
Autor Renesis
kad se sjetim samo pred koju godinu kad je dosao 29. pa su svi pljuvali da je to pretromo, ogromna rotaciona masa, ne valja... 
|
Recimo to ovako: na ovom bajku imam osjećaj da moram ići brže, inače mi je nekako zdepast pri nižim brzinama. Pozicija kod spuštanja je osjetno drugačija, no bajk je stabilan tak da sam duplo brži na onoj stazici koju si i ti vozio onomad.

Lakoća prelaženja manjih prepreka s većim kotačima je osjetna, ali isto tako već sam lizao stražnju gumu dupetom - moram se navkinuti da na ovom bajku moram znatno više "naprijed" biti.
Još sam u fazi isprobavanja čudesa podešavanja kompresija i rebounda. Imam dojam da mi samo otežava količina gumbića/kotačića. Jedan klik rebounda radi ogromnu razliku, bilo na vilji ili shocku, ne sjećam se da je prije to tak bilo.
Jednom prilikom okrenem flipchip pa isprobam agresivniju geometriju.
Kak sad stvari stoje, možemo u Heidelberg direkt na onu FR stazu.