View Single Post
Staro 17.06.2020., 17:34   #8104
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Zanimljivo, zasto je onda jednom E6400 na svega 2,13GHz 85% AMD procesora gledalo u tur ? Pa kak sad to, zasto Ryzen arhitektura ne radi isto tako ? Zasto bi clockovi
bili isprika tipa e... Intel je u gejmingu brzi jer je na vise GHz ? Apsolutno me briga na koliko GHz neki proc radi ili broj jezgri i jos vise me briga jel AMD na 7nm a Intel svega na 14nm.
Ako tih 14nm radi bolje, brze, a trosi vise/manje isto gleda se cijena vs perfomanse za ono sto trebas. Tko kupuje proc a da gleda jer je na 5/7/10nm ??

Ryzen arhitektura je donjela veci broj jezgri i to je pohvalno i doslovce iskoristivo medjutim, sama ima svoja ogranicenja jer PBO ne radi ni priblizno dobro kao Intelov MCE na "zastarjelih" 14nm.
Sve stoji. No, kao što si rekao, cijena igra veliku ulogu. Kad istu ubaciš u jednadžbu dobiješ u velikoj većini slučajeva da je AMD Ryzen "bolji" od ekvivalentnog Intela.
Nek se oni i dalje "krve", nek uvijek budu u egalu.To će donijeti sve bolje procesore za sve razumnije svote novaca, a ne da se 10 godina istoj arhitekturi mijenja ime i prodaje za masne pare.