View Single Post
Staro 15.06.2020., 17:49   #8040
SuperSaiyan
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jun 2020
Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
Cudno sto Tomahawkice jos nema, al ne sumnjam da ce uskoro doci.
Sto se tice opremljenosti, to ovisi o modelu ploce koju usporedjujes, nema tu generaliziranja. Memorijski kontroler je dio Cpu-a tj. Soc-a bolje receno - nema to nikakve veze s plocom. Sve sto ploca moze imati vezano uz rad Rama je nacin na koji povezuje isti sa Soc-om, drugim rijecima dijele se na T-topology ili Daisy chain (koji je ionako danas prisutan u velikoj vecini ploca)... Nedostatak venta na chipsetu je jedina "prednost" uvjetno receno koju B550 ima, iako mislim da je oko toga dignuta nepotrebna fama... Pci-e 4.0 ce tek doci u masovniju upotrebu izlaskom novih generacija nvme ssd-a, za grafe zasad nepotreban ficr. Kako i sam kazes, nek svatko odluci sto mu treba na ploci i sukladno time kupi odgovarajuci proizvod, bitno je da imamo izbora...
Uspoređujemo naravno po cijenovnim kategorijama, a posto ajmo rec neki srednji rang x570 ide po 1800-2000kn, tu idu flagshipi b550 za te novce a razlike sam nabrojao, ustavri jedino kaj i fali tim plocama za kaj se moze netko hvatati je chipset PCI-e 4.0 (kojega ce opet rijetko tko i iskoristiti) ostalo sve imaju jer su fakat bogato opremljene sve je high end na njima.

Kaj se tice RAM-a, pa o ploci ovise i brzine RAM-a koje su podrzane, kao i konkretni modeli, te kako se OC-a
SuperSaiyan je offline   Reply With Quote