View Single Post
Staro 12.06.2020., 18:16   #4362
ssarik
Terror Absolut!
Moj komp

ssarik's Avatar

Datum registracije: May 2014
Slažem ITX build sa R5 3600 i BS3 coolerom pa se nećkam oko ploče i trebam vaše preporuke.

Prva opcija mi je B450I GAMING PLUS AC ali problem je što MBO kod nas (koliko sam istražio) nigdje nije dostupna odmah i vjerojatno bi se na nju trebalo čekati koji tjedan. Sudeći po informacijama sa neta to je najbolja B450I ploča po pitanju VRM-a i power phase designa te ima sve što mi treba ali izgleda da je problem dobavljivost.

Postoje tri alternative - ASUS ROG STRIX B450-I Mini ITX (odmah otpada jer je nigdje nema za ispod 1500kn a i ne vrijedi tih novaca), GIGABYTE B450 I AORUS PRO WIFI (ni blizu dobar power delivery kao na MSI ploči, po ostalom možda čak i malo opremljenija ali ju ne bih uzimao u obzir osim ako baš budem prisiljen, imao sam Giga X370 ploču i nisam bio zadovoljan) i ASRock GAMING-ITX/AC FATAL1TY (najrealnija opcija iza MSI-ice jer ju se može nabaviti za još manju cijenu i manje mi "smrdi" od Gigabytice iako ni na njoj power delivery nije bog zna kakav).

Sve ploče imaju M.2 slot za SSD i s njim ne bi trebalo biti problema, ne mislim stavljati više M.2 diskova, možda naknadno koji SATA SSD, RAM bi trebao biti kompatibilan na svim pločama (mislim da je prošlo vrijeme velikih problema s kompatibilnošću RAM-a sa AM4 chipsetom) i sve imaju integrirani WiFi chipset što mi je bitno. Sve bi trebale držati 6c/12t CPU, minimalno overclockan (ne zanimaju me neki divlji clockovi), na nekim normalnim temperaturama ali htio bih imati opciju jedan dan ubaciti možda i 8c/16t procesor. Mogući problem su informacije o BIOS-u na ploči, mislim da su sve izbačene u vrijeme dok 3xxx serija još nije krenula a stariji procesor za ugradnju na ploču te flash i update BIOS-a nemam. Daju li dućani informaciju o BIOS-u na ploči i rade li upgrade BIOS-a na zahtjev kupca ili mogu biti siguran da se sve ploče ispostavljaju sa zadnjim stabilnim BIOS-om?
ssarik je offline   Reply With Quote