Citiraj:
Autor dautanecII
Evo digo sam temu iz ropotarnice proslosti.....
errrrr, zanima me zast nitko ne trpa rezultate tamo? i ono, opcenito, nema bas ljudi iz HR (ja jedini  ). kaj se svi zasitili ili...?
|
maXonja je dobro rekao - ne moraš više imat bilo kakvog hardwareskog skilla, sve je dostupno na tržištu čak i za tekući dušik, izolacijske mase, potovi, prihvati, sve sve.
Sjećam se kad je masni prije ganjao tekući dušik, pa je prvo bio problem doći do njega - išlo se na veterinarski fakultet po tekući dušik koji inače služi čuvanju bikovlje sperme.
Matične ploče su bile daleko od rafiniranih VRMova kakve danas imamo.
Bilo je pencil modova za grafičke, lemljenje potenciometra za povećanje napona procesora i memorije, morao si znat gdje i kako što napraviti za dobiti veće napone od onog što je BIOS nudio.
Tad sam još starog žicao da mi zalemi jer nisam bio vičan lemljenju na sitnim dijelovima, a nisam htio sjebat P4C800E-Deluxe.
Citiraj:
Autor Pupo
Zamrla OC scena u HR, i to prije 5-10 godina. Stariji su to prošli, počeli raditi, žena, djeca ovo ono, a mladi svi ganjaju instagramove, farme i sl.
|
Smatram da to manje ima veze s poslom, stvaranju obitelji, već o tome što nije izazovno, bar meni nije. Sve je samo čačkanje po milijun postavki od kojih nijedna ne donosi neki veliki pomak.
Nekoliko mojih fotki:
Adapter za ganjanje s479 mobilnih procesora na s478 socketu. To je vrijeme kad je AMD ubijao Prescotte, a potonji se grijali ko svinje. Bilo je kupiti ili AMD FX ili upecati Dothana i overclockat ga do bola (više od 50%).
Na zadnjoj fotki nije za zanemariti kejbljving job.
Potenciometri za napone su montirani na paralelni port.
Svi FETovi su ukrašeni pasivcima izrezanih od nekog drugog pasivnog hladnjaka, mislim da je došao s neke pokvarene grafe. Ne sjećam se svega više.