MBO: Gigabyte 7N400S-L
RAM: SuperKINGMAX 512 DDR 400MHz
PROC: AMD Athlon 2000+
GPU: Atlantis ATI Radeon 9800 Pro (256bit, 128Mb DDR)
Windows XP Corp. SP1
Problem je sljedeci: kad igram Far Cry nakon neodredjenog vremena (danas 1h, neki dan 30min...) igra se smrzne, VPU Recover resetira rezoluciju u Windozima (stavi na 1024*768, inace je 1152*864), igra nastavi. Opet se smrzne nakon 5-10min, reza se opet resetira, ekran je black (igra sljaka u pozadini, cujem zvuk) i sa Ctrl+Alt+Del mogu natrag u Windoze zgasit Far Cry i vratit rezu. Jednom mi se cinilo da cooler od grafulje malo stekece kad se igra smrzne,ali vise nisam to primijetio.
Bez VPU Recovera mogu samo hard reset,jer na nista drugo komp ne reagira. VPU izbaci error tipa "The graphic card has stopped responding to driver commands." Dobijem "crash" file za poslati ATIju (vec jesam), ali pojma nemam kak da ga otvorim (tj. s cime).
Graficka je na AGP 8x, 64Mb Aperture size, nista nije clockano, Fast Write je ugasen, sama je na svom kabelu od napajanja (novi Chieftec 410W).
Na kompu su: DirectX 9.0c, najnoviji driveri za maticnu (5.10), Catalyst 5.13 za graficku (sad skidam Omega, iako sumnjam da ce raditi).
Nije problem u pregrijavanju, stavio sam na nju jos vent od kucista tak da je full mlaka, sa ATI Tray Tools joj dignem core frekvu sa 378 na 400MHz (tu je prvi artifact) i ne smrzne se. U 3D Mark05 imam 2770 bodova, radi svih 8 pipeline-ova.
Probao sam staviti AGP na 4x, ne pomaze. Pagefile mi je 2Gb na C: i 1Gb na D: .
NFS:MW radi bez beda,no isto se zna smrznuti kad mu puhne (ponekad nakon 2h igranja, ponekad nakon 20min, ponekad se ne rusi), no puno rjedje od Far Crya. U Far Cryu Anti-Aliasing mi je iskljucen, svi detalji su na Medium (voda je na Very High), reza na 1024*768.
Nacitao sam se o tom problemu na forumima,nitko nema pametan prijedlog. Jedino sto kazu da radi su Catalyst driveri v3.7 koje pojma nemam di da nadjem (a i to bi bio downgrade).
Nadam se da tu netko ima koju pametnu za dobaciti....
Thnx svima!