View Single Post
Staro 07.06.2020., 18:21   #2182
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Pentel33 Pregled postova
Nemoj nesto tvrditi ako se to nije dogodilo, tek ako protis nekog odbije onda cemo ih popljuvat.

Prema zakonu, bitan je jedino jamstveni list, a ne racun, racun se u Zakonu o obveznim odnosima uopce ne spominje i nema pravnu tezinu, samim time informacije na njemu su informativnog karaktera.

dakle, nema sta trgovac tebe slati kod uvoznika nakon 24 mjeseca, moze pokusat ali to ne prolazi.
Nemam šta tvrditi, znam kako dišu sve trgovine u HR a pogotovo uvoznici. Reklamirao sam hrpetinu toga u zadnjih 20 godina i jako dobro znam kako i šta ide i kako se trgovine a pogotovo uvoznici ponašaju.

Zadnjih 2-3 godine uzovnici niti ne žele čuti obične smrtnike da donesu nešto kod njih, prije si mogao, a sada te samo otpile ili umjesto tvojeg imena piše ime trgovine koja je kupila od njih i onda se opet javljaš trgovini. Ako je na računu 24mj, garantiram ti da će nakod 24mj ako bude htjeo reklamirati imati problema, jer znam, imao sam.

Godinama sam se sa ADM-om raspravljao i ovdje na forumu pisao o tome, da više počnu pisati na račun koliko traje jamstvo i eto, počeli su i oni pisati.

To što zakon piše, nema veze sa stvarnošču, hrpa ljudi, prvi ja, ne bi se natezao po sudovima i sa prijavama da dokažem tko je u pravu i punjo njih, neukih, a i ja koji se kužim će preči preko toga i neće se sigurno natezati po sudovima itd.

Zato, zanemarite zakon, jer nije uvijek sve po zakonu i bolje i lakše je to u startu napraviti kako treba nego poslje imati problema. U ovom slučaju, nije trebalo samo tako preći preko toga već je trebalo ili tražiti povrat love ili zahtjevati da piše to što je pisalo i na ponudi. A i opet, još se stigne, i ne vidim razloga zašto ne bi napisali onoliko koliko i oni dobiju od uvoznika, ništa ih ne košta, kao što su i sami rekli, ništa ih niti ne košta kada nešto nose na reklamaciju jer oni ne odlučuju o tome.

Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
baš gledam, imam hrpu starih a i novih kutija raznog hardvera, nijedan jamstveni list nije popunjen

najnoviji je iz linksa, potpuno prazan

zašto trgovci to ne popunjavaju? ja moram žicat njih da to popune?
Zato što i sami znaju da ti nitko samo sa jamstvenim neće prihvatiti reklamaciji, a ni oni sami neće, već je račun jedini bitan.
FRipper je offline   Reply With Quote